Feestelijke heropening Jongensstad

GROENLO – Het terrein van Scouting Groenlo, oftewel Jongensstad, heeft de afgelopen twee jaar een behoorlijke metamorfose ondergaan. Stichting Sint Ludgergroep heeft in samenwerking met het Programma Stad Groenlo en vele vrijwilligers en professionals het terrein een nieuwe uitstraling gegeven met o.a het verleggen van de gracht, de aanleg van een stadswal en het aanbrengen van nieuwe beplanting.

Bij de herinrichting is er goed gekeken naar de wensen van de jeugdspeltakken van Scouting Groenlo. Zo is er een zogenaamd “rouw-douw-terrein” gecreëerd. Een plek met heuvels, gaten en grote boomstammen waar kinderen zich optimaal kunnen uitleven. De binnenzijde van de zes meter hoge wal, die een groot deel van het terrein omsluit, kan ook goed gebruikt worden bij diverse spellen die Scouting Groenlo voor haar leden organiseert. Aansluiting met de gracht is mogelijk gemaakt, doordat het grote veld 90 graden gedraaid is. En met de aanplant van een flink aantal bomen is er een nieuw stuk bos gecreëerd. Een authentieke poterne is in de stadswal aangebracht om het historische karakter van de verdedigingswerken te benadrukken.

Scouting Groenlo is trots op en blij met het resultaat en organiseert daarom een feestelijke heropening van het terrein op zaterdag 26 september 2015. Iedereen die het vernieuwde terrein wil komen bekijken is van harte welkom tussen 10.30 uur en 15.00 uur aan de Gasthuisstraat 14. De officiële opening is om 11.00 uur in de theaterplaats en is vrij toegankelijk.

Op deze dag is het ook mogelijk om meer te weten te komen over wat Scouting Groenlo aan kinderen te bieden heeft. Zo kan men mee kijken met enkele jeugdspeltakken en ontdekken wat ruim 200 leden van Scouting Groenlo wekelijks ervaren. Scouting staat voor buiten spelen, samen uitdagingen aangaan, creativiteit en zelfstandigheid.
Het vernieuwde stichtingsbestuur van Steun Scouting Groenlo is tijdens de feestelijke heropening tevens aanwezig om geïnteresseerden bij te praten over de laatste ontwikkelingen binnen Scouting Groenlo en het donateurschap. Nieuwe donateurs ontvangen ter plekke een leuke attentie.