Open Monumentendagen zaterdag


OPEN MONUMENTENDAGEN  thema: KUNST EN AMBACHT. Zaterdag 12 september en zondag 13 september

PROGRAMMA:
Za. 12 september van 10.00 – 17.00 uur

In dorpsboerderij Freriksschure en bij mooi weer op het pleintje wordt ambachtelijke kunst getoond, o.a. het maken van glazen kralen, kantklossen, fotografie op glas etc.

Entree gratis.

Voor de andere ruimtes in het museum gelden beide dagen de gebruikelijke entreeprijzen.

Zo. 13 september van 13.00 – 17.00 uur

Theaterwerkplaats Grey Vibes speelt  zondag tijdens deze open monumentendag al vanaf 11.30 uur in museum Markt 12 de voorstelling Hoe?Zo! Nu/Toen

Afgelopen mei speelden de leden van de Grey Vibes theaterwerkplaats de voorstelling Hoe/Zo! Nu/Toen. Dit was een groot succes. Al de voorstellingen waren uitverkocht. Tijdens deze open monumentendag op zondag 13 september  gaat de voorstelling in reprise.

De voorstelling is gemaakt voor Markt 12. De locatie is de inspiratiebron en de spelers zijn daar samen met regisseur Tineke Ubbels van KunstOpSchool aan de slag gegaan om de thematiek van oorlog, onderduiken, keuzes maken verder uit te diepen en theatraal vorm te geven.

Het publiek wordt in de voorstelling uitgenodigd om samen met de spelers te ontdekken wat een niet vrije samenleving betekent voor de mens, het gezin en de hele samenleving. Kleine huiselijke situaties die grote drama’s kunnen worden, omdat men niet vrij is om te leven, te zeggen wat men wil of omdat men verplicht wordt mee te doen.

Selena Kranenborg  verzorgt op saxofoon de muzikale omlijsting. De voorstellingen worden gegeven op zondag 13 september om 11.30 uur en  16.00 uur. Per voorstelling is er een maximum van 20 personen. Reserveren is dan ook noodzakelijk en kan aan de balie van het museum, telefonisch 0543 471797 of per mail info@aaltensemusea.nl

Entree bedraagt  €5,00 en dit is inclusief een kop koffie of thee.

Zie voor de meest recente informatie: www.aaltensemusea.nl

Aaltense Musea: /

  • Onderduikmuseum – Markt 12
  • Aaltens Industrie Museum

Markt 12-14-16
7121 CS Aalten

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 10.00  – 17.00 uur.
Zondag  13.00 – 17.00 uur.
Maandag gesloten.