Geslaagde buitenspeeldag Wentholtpark

LICHTENVOORDE – Woensdagmiddag 10 juni, tijdens de 4e editie van Buitenspeeldag Wentholtpark stroomde het Wentholtpark in Lichtenvoorde wederom vol met honderden kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Allemaal kwamen zij voor de vele verenigingen en instanties die in het park aanwezig waren om de kinderen te stimuleren om de sporten, buiten te spelen en in beweging te zijn.

De Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde, initiatiefnemer en organisator van deze buitenspeeldag, is zeer tevreden over het verloop van deze editie. In totaal hebben naar schatting 1200 (jonge) bezoekers woensdagmiddag genoten van de buitenspeeldag in het Wentholtpark. Termen als “vet gaaf”, “cool”, “te gek” werden veel gehoord onder de kinderen. Voor hen was dan ook alles in het park aanwezig om een geweldige dag te hebben, gezond bezig te zijn en plezier te hebben. Het gratis fruit en de gratis ranja vonden gretig aftrek. Het mooie weer maakte het plaatje ook dit jaar weer compleet.

Diverse ouders gaven aan dat hun kinderen al weken uitkeken naar deze dag en dat de Buitenspeeldag in het park inmiddels “een begrip” is geworden in Lichtenvoorde en omgeving. Een mooi compliment voor de organisatoren die maanden voorafgaand aan het evenement al bezig zijn met voorbereidingen.

Bijzonder dit jaar was de samenwerking met de leerlingen van de Hamalandschool (speciaal onderwijs), sinds dit jaar gevestigd aan de rand van het park. Zij kwamen helpen bij de opbouw van partytenten, het schillen van honderden appels en ranja inschenken. Super enthousiaste kinderen, waarvan sommigen na schooltijd spontaan terugkwamen om te helpen!

De organisatie wil via deze weg ook alle deelnemende verenigingen, sponsoren en alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun bijdrage en inzet. Zonder hen is het gewoonweg onmogelijk om dit evenement te organiseren.

Foto’s filmpjes en dergelijke zijn te zien op de facebookpagina van de stichting: www.facebook.com/wentholtpark. En alvast voor in de agenda’s: De volgende editie van buitenspeeldag in het Wentholtpark is op woensdag 8 juni 2016.