Goed bezochte beurs Slag om Grolle

GROENLO – De informatiebeurs die zaterdag 30 maart werd gehouden in De Mattelier, werd zeer goed bezocht. De belangstelling in informatie, aanmelden, stoffen en andere wetenswaardigheden die met de ‘Slag om Grolle’ te maken hebben was groot.

Er was een speciale tafel ingericht met voorwerpen uit de periode 1627. Hier werd door vrijwilligers van de Slag om Grolle uitleg gegeven over authenticiteit (wat kan en past in 1627 en wat niet). Ook kon men informatie verkrijgen over activiteiten om te doen tijdens het weekend, het verhaal tijdens de Slag om Grolle en algemene info voor binnenstadgroepen.

Ook waren er diverse handelaren aanwezig zoals: Lisanne Elbersen (stoffen), Make it (stoffen), Van Gessel (re-enactment handelaar), Cooper’s Choice (re-enactment handelaar), Handwerk club Groenlo (sokken en kousen), Robes and Cloacks: kleding en accessoires, Kleren maken Slag om Grolle (info over kleding en patronen), Ria Olijslager :recepten en Bril in Mode: Daglenzen (hoe je zonder moderne bril de Slag kunt beleven).

Voor de ‘Slag om Grolle’, die plaatsvindt op 18,19 en 20 oktober wordt er op zaterdag 31 augustus nog een informatiebeurs gehouden.