Home » Steentjes verzorgt gastlessen “Bank voor de klas”

Steentjes verzorgt gastlessen “Bank voor de klas”

508

GROENLO / RUURLO – In het kader van financiële educatie organiseerden de Nederlandse banken tijdens de Week van het geld een gastlesprogramma voor het basisonderwijs.

Dave en Karina van Steentjes, Zelfstandig Adviseur RegioBank, hadden de eer een gastles te mogen verzorgen voor Groep 6-7-8 van Obs ‘t Palet en groep 7 van basisschool de St. Willibrordus, beide te Groenlo. Collega Henrieke gaf gastlessen bij de Daltonschool Willbrordus in Ruurlo bij de groepen 3, 4-5 en 6-7.

Cash Quiz
De leerlingen streden in teams tegen elkaar, bekeken filmpjes over een groep kinderen die samen gaan sparen en kregen vragen over omgaan met geld. De gastles was zeer interactief en het viel op dat de leerlingen heel enthousiast en fanatiek waren. De Cash Quiz werd gespeeld op het digibord.

Tussen de 10 vragen van de Cash Quiz door mochten de kinderen door middel van een UV lamp geld controleren op echtheid, dit was heel interessant en leuk om zelf eens te zien.

EuroWijs
Voor de jongste groepen is gebruik gemaakt van het lesmateriaal van Eurowijs. Hiermee leren de leerlingen de waarde van de euro. In de educatieve filmpjes en bijbehorende opdrachten kwamen ook sparen, uitgeven en pinnen aan bod. Aan het einde van de les konden de leerlingen hun eigen munten en biljetten ontwerpen.

Cadeau
Na afloop van de Cash Quiz kreeg elke leerling een mini-spaarpot mee naar huis. De winnende groepen ontvingen een cadeau dat heel enthousiast werd ontvangen.

Wij danken de scholen voor de gastvrijheid en hopen volgend jaar weer een gastles te mogen verzorgen.