Groenlo weer even terug in de tijd tijdens Vestingdag

GROENLO – Op zondag 26 Juli wordt er weer een Vestingdag gehouden van 12.00 uur t/m 17.00 uur in het centrum van Groenlo. Het vestingstadje gaat die dag weer even terug in de tijd. De bezoekers krijgen die dag een klein voorproefje hetgeen er tijdens de Slag om Grolle (23,24 en 25 oktober) allemaal te zien is.

Kindervermaak
Op 26 Juli is er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als Piekenier en Musketier. In het kampement van de groep de Silveren Swaen mogen ze mais poffen boven een vuurtje. Bij het schietspel van de Geldere Roos kunnen de kinderen laten zien hoe goed ze kunnen mikken. Johannes de Nar laat de kinderen onnavolgbare trucs zien als jongleur. En El Capstok zal iedereen versteld doen staan met z’n optreden met het stuk de Vliegende Hollander

Sfeer
Om de sfeer te verhogen zal de muziekgroep de Tarantella zorgen voor de muzikale noot. De groep de Silveren Swaen heeft haar kampement opgeslagen naast het pleintje van juwelier Simons. Daar is te zien hoe het leven van alledag in z’n werk ging. Hier staan ook diverse ambachten en een heuse schandpaal.
Maar er zijn ook bijzondere ambachten zoals de touwslager, de tinnegieter, Marcel de kaarsenman, houtbewerking en vele anderen.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn die middag open zoals Huijs Basten Asbeck en de foto expo van Joop Koopmanschap in de Nieuwestraat. Ook kan de toren van de Calixtus Basiliek beklommen worden. In de Oude Calixtus kan het multimediaspektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Het Grolsch Brouwhuys de Lange Gang is open met de Grolsch Tour. De Oudheidkundige Vereniging is aanwezig met een marktkraam en de VVV is open. De nieuwste aanwinst voor Groenlo, Galerie Netty Neuray in de Mattelierstraat heeft haar deuren deze middag ook geopend. In de Stadsboerderij kan o.a. De expositie over het ‘oude boerenleven’ bezichtigd worden. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven.