Pam Nieuwenhuis trapt sterk af in Anemone Bokaal

VARSSEVELD – Pam Nieuwenhuis, kortgeleden op het internationaal evenement Outdoor Gelderland uitgeroepen tot Horses Springtalent van het Jaar 2015, is zeer sterk begonnen aan de nieuwe competitiereeks om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal. Dit weekend haalde ze tijdens de eerste selectiewedstrijd in Ruurlo de volle mep aan plaatsingspunten, zowel in het M als in het Z/ZZ.

De 12-jarige, in Groessen wonende amazone won het M-springen met Zeppe van de IJsseldijk en de hoogste rubriek met Seraja. Veel concurrentie kreeg ze daarbij van de 14-jarige Kate Witjes uit Gendt, die tweede werd. Kate Witjes kennen we als winnares van de finale om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal 2014 klasse M tot en met ZZ en dit jaar doet ze opnieuw een gooi met haar pony’s Romario’s World en Papaouta’s World.

In de klasse L voor D/E-pony’s haalde Chenille Bolder de meeste plaatsingspunten met Higgins Arief.

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd en is in het leven geroepen om de ponyspringsport in de Achterhoek en daarbuiten te stimuleren. De finale vindt plaats op zondag 20 september op het hoofdterrein van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld.

De komende selectiewedstrijden worden verreden in Hummelo (zondag 16 aug.), Didam (zondag 23 aug.), Haaksbergen (6 sept.) en tot slot Varsseveld (zaterdag 18 sept), waar extra plaatsingspunten te verdienen zijn. De prijzenpot tijdens de finale is gevuld met 750 euro.

Meer info: www.hippischfestijn.nl/deelnemers/achterhoek-anemone-horse-trucks-bokaal

Pam Nieuwenhuis en Seraja tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn 2014.