Home » Lokaal » Groentainer: van zeecontainer tot unieke verkoop-unit

Groentainer: van zeecontainer tot unieke verkoop-unit

181

ZIEUWENT – Wie kent ze niet in de Achterhoek? De rood witte snackwagens van De Timp evenementenservice te Zieuwent, zichtbaar op veel evenementen in de omgeving. De catering op festivals is aan verandering onderhevig, de behoefte aan sfeer en beleving vanuit opdrachtgevers wordt steeds groter. Groentainer biedt uitkomst.

Met Groentainer brengt De Timp een sfeervolle verkoop-unit op de markt. De verkoop-unit heeft de uitstralingen van een foodtruck maar biedt tegelijkertijd de capaciteit van haar huidige snackwagens. Daarbij vervangt Groentainer de reguliere pagodetent die De Timp op dit moment nog vaak laat bouwen.

Duurzaam 
Duurzaam ondernemen is voor De Timp geen verhaal, maar een werkwijze. Een werkwijze die niet alleen henzelf, maar ook haar opdrachtgevers, een goed gevoel geeft.

Voor de realisatie van Groentainer gebruikt De Timp zoveel mogelijk gebruikte materialen. Te beginnen met een tweedehands zeecontainer die wordt omgebouwd door Eeftink Rensing Groep in Lichtenvoorde. De perfecte uitstraling, zowel van binnen als van buiten, wordt aan de interieurbouwers van Decoteq overgelaten.

Geheel zelfvoorzienend & Co2 neutraal
Groentainer is niet afhankelijk van een externe stroomvoorziening en draait daarmee in de toekomst geheel zelfstandig. Om dit te kunnen realiseren is de hulp ingeroepen van ElektroTechniek Fukkink uit Lichtenvoorde en Sustainable Projects uit Silvolde. Na jarenlang onderzoek op het gebied van duurzame energie en elektrische voertuigen, ziet Sustainable Projects Groentainer voor zich met een accupakket. Lange tijd was er geen tweede leven voor een batterij die gebruikt werd in elektrische auto’s, maar op korte termijn worden er duizenden bakjes patat gebakken met behulp van de accu die voorheen in een plug-in hybride zat.

Energie terug leveren
Om de accu’s zo lang mogelijk zelfstandig te laten draaien, plaatst ETF zonnecollectoren op het dak van de verkoop-unit. Deze zorgen voor een toevoer van energie naar het accupakket.

Draait de unit niet? Dan kan het accupakket energie terug leveren aan het net. Hiermee worden de zonnecollectoren optimaal benut. Dit is ook het geval als Groentainer thuis staat, maar dan samen met de zonnecollectoren op de thuisbasis van De Timp.

Biodiesel
Mocht de accu onverhoopt niet werken, dan schakelt Groentainer automatisch over op haar aggregaat. Naast het accupakket draait namelijk een biodiesel aggregaat mee. In biodiesel voorziet het bedrijf zelf, gemaakt van eigen frituurolie.

Neem een kijkje!
Het concept Groentainer is het resultaat van een unieke samenwerking tussen diverse regionale bedrijven. De realisatie vindt plaats in het innovatiecentrum ICER te Ulft. ICER is vrij toegankelijk waardoor iedereen van harte welkom is om een kijkje te komen nemen. Het duurzame eindresultaat wordt gepresenteerd tijdens de grote Innovatieweek op het DRU Industriepark in Ulft. Deze vindt plaats van 23 tot 27 maart.

Online kunt u het project volgens via de website: www.detimp.nl of via Facebook: www.facebook.nl/detimp