Grollenaren starten petitie voor levensgevaarlijk verkeerssituatie

GROENLO – Wilma van der Donk, Arjan Hagens en Arjen de Haan zijn een Petitie gestart op internet om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie bij de splitsing Winterswijkseweg ter hoogte van de Rabobank in Groenlo. “Wij, burgers van Groenlo, verontruste ouders, sportclubs en Marveld Recreatie, maken ons grote zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie tijdens de spits, op en nabij de splitsing bij de Rabobank. Dit brengt met name fietsende kinderen op weg naar sportclub, zwemles of school in groot gevaar”, staat te lezen op internetsite. De splitsing is sinds de aanleg van de nieuwe N18, als toegangsweg tot Groenlo, flink drukker geworden.

De Winterswijkseweg wordt in de avond veel gebruikt door kinderen die met de fiets naar de diverse sportclubs gaan die aan de Oude Winterswijkseweg zijn gevestigd. Tevens wordt deze route ook gebruikt als men wil gaan zwemmen bij Marveld Recreatie.

Wilma van der Donk, Arjan Hagens en Arjen de Haan willen dat er actie wordt ondernomen door het gemeentebestuur om de verkeerssituatie veiliger te maken. “Wij verzoeken het bestuur van de gemeente Oost Gelre om op korte termijn, voordat er slachtoffers gaan vallen, een concrete en structurele oplossing in gang te zetten. Het wordt tijd voor actie. Nu!”.

De petitie is digitaal te onderteken tot en met 9 januari 2019. Ondertekenen kan op Veiligverkeergroenlo.petities.nl
Een gedachte over “Grollenaren starten petitie voor levensgevaarlijk verkeerssituatie”

  1. Als er drie kruisingen dicht gaan en er maar ééntje halverwege Eibergen voor terug komt, zal de kruising bij de Rabobank altijd een gevaarlijke plek blijven.

Reacties zijn gesloten.