Grote belangstelling voor Zonne-energie

GROENLO – “Het eerste dak zit vol. Wij hebben de eerste vijftig leden ruim binnen. We kunnen nu aan de slag met het tweede dak”, wist Paul Wallerbos na de eerste bijeenkomst te melden.

De op maandag 11 januari opgerichte coöperatie Groenkracht Groenlo was blij verrast toen ze dinsdag 12 januari zagen dat Cultureel Centrum de Bron helemaal vol met belangstellenden zat voor de eerste openbare informatieavond. De kersverse voorzitter Paul Wallerbos vertelde deze avond over het zonnepanelenproject dat door inwoners in samenwerking met de Rouwmaat Groep en AGEM in Groenlo wordt gerealiseerd. “Ik hoop dat wij deze avond de eerste 50 leden mogen verwelkomen, zodat wij in aanmerking komen voor de provinciale subsidie”, aldus Paul Wallerbos.

De energiecoöperatie Groenkracht gaat in Groenlo het dak van Kringloop Aktief (goed voor 450 panelen) gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook scholengemeenschap Marianum stelt 600m2 ruimte beschikbaar voor het opwekken van groene energie.

Elk huishouden in en rondom Groenlo die meedoet met de Groenlose energiecoöperatie kan maximaal profiteren van de uitermate gunstige korting op duurzaam opgewekte zonnestroom. Doel is om in 2016 de eerste stroom aan regionale huishoudens te leveren.

Postcoderoosproject voor zonnepanelen
Bij het Groenlose postcoderoosproject kopen inwoners via een coöperatie onder zeer gunstige voorwaarden gezamenlijk zonnepanelen. Deze worden geplaatst op een groot (industrieel) dak. Inwoners met de postcode 7141 (Groenlo) kunnen meedoen, evenals inwoners van de aangrenzende postcodegebieden, in dit geval Eibergen, Lievelde, Beltrum en Zwolle.

Het voordeel zit hem in de onderliggende belastingregeling. Het schaalvoordeel, de provinciale subsidie én gegarandeerd 15 jaar lang een forse korting op energiebelasting resulteren in een zeer gunstig rendement voor elke deelnemer.

Voor meer informatie en/of inschrijving: groenkracht-groenlo.nl