Werkzaamheden verkeerslichten N18 van start


LICHTENVOORDE – Aannemer Verhoeve Infra start de komende week in opdracht van Rijkswaterstaat met de werkzaamheden aan de verkeerslichten op de N18 nabij Lichtenvoorde. De verkeerslichten op de N18 zijn na meer dan 15 jaar dienst aan vernieuwing toe. De kruising bij Harreveld krijgt nu ook verkeerslichten.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de drie kruisingen van de N18 met de Hamelandweg, Richterslaan en Kerkstraat in december 2015 opgeleverd zouden worden. Doordat de voorbereiding meer tijd in beslag nam, is de gehele planning enkele weken opgeschoven. Wel zijn er in december al de nodige werkzaamheden verricht aan de Hamelandweg. Hieronder staat de planning per kruising. Door weersomstandigheden en/of onvoorziene werkzaamheden kan de planning nog wijzigen.

Kruising N18 – Hamelandweg
Vanaf 18 januari is eerst de kruising met de Hamelandweg aan de beurt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden gereed op 22 februari. Bij de werkzaamheden wordt ook het aanpassen van de oversteek met de Heringsaweg meegenomen. De oversteek vanaf de Besselinkschans naar Lievelde valt straks binnen de werking van de verkeerslichten.

Kruising N18 – Richterslaan
Vanaf 18 januari starten ook de eerste werkzaamheden bij de kruising met de Richterslaan. De grootste werkzaamheden vinden naar verwachting plaats vanaf eind februari en in de maand maart. Volgens planning zijn de werkzaamheden gereed op 28 maart 2016.

Kruising N18 – Kerkstraat
In Harreveld worden bij de kruising van de N18 met de Kerkstraat nieuwe verkeerslichten geplaatst. Verhoeve Infra werkt hier vanaf 15 februari tot en met 28 maart.

Omleiding en nachtwerk
Om de kruispunten te reconstrueren wordt het verkeer omgeleid. De omleidingen zijn met borden aangegeven. Een overzicht van de omleidingen staat op de websitewww.bereikbaargelderland.nl. Om de overlast te beperken vinden de grotere werkzaamheden, zoals het aanbrengen van asfalt, zoveel mogelijk in het weekend en ’s nachts plaats.