Huldiging brandweerlieden post Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Vijf vrijwilligers van de brandweerpost Lichtenvoorde hebben hun jubileum gevierd. Ook werd van één brandweerman afscheid genomen.

De brandweer van het cluster Oost-Achterhoek zette de vrijwilligers zaterdagavond in het zonnetje tijdens de jaarlijkse korpsavond. Frank Tijdink en Erik Leferink omdat zij 30 jaar in dienst zijn en Chris Marijnusse, Marc Hummelink en Barry Meulenbeek zijn 12½ jaar trouw aan de brandweer. Burgemeester Annette Bronsvoort en postcommandant Ilona Cuppers reikten de bijbehorende oorkondes en de medailles uit.

Van vrijwilliger Martin Boschker werd na 26 jaar trouwe dienst afscheid genomen. Hij is jarenlang instructeur geweest. “Als Nuon-expert heb je incidentenbestrijding altijd goed voorbereid en voor de oefeningen altijd alles goed geregeld”, waardeerde Ilona Cuppers zijn inzet. Hij ontving van de burgemeester en de postcommandant een speciaal ontworpen penning. Op 7 december houdt Martin Boschker zijn laatste oefenavond voor de Lichtenvoordse brandweer.