Kinderen De Regenboog ontbijten op gemeentehuis

LICHTENVOORDE – Burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom, van de gemeente Oost Gelre, hebben vrijdagmorgen 11 november met bijna dertig leerlingen uit groep vijf en zes van De Regenboog uit Lichtenvoorde het Burgemeestersontbijt genuttigd. Dit gebeurde op het tijdelijke gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Lichtenvoorde. Het ontbijt gebeurde in het kader van het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt.

Aan het Nationale Schoolontbijt deden landelijk zo’n 520.000 kinderen van 2.720 basisscholen samen gezond. Burgemeester Bronsvoort en wethouder Hoenderboom onderstrepen het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen, de burgemeester en de wethouder uitgebreid kennis en gingen met elkaar in gesprek.

Net voor het ontbijt betaalde burgemeester Annette Bronsvoort symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag.

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt. Voor het 14e jaar op rij schenkt het Nationaal Schoolontbijt met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.