Kinderopvang Humanitas `t Rijckje gaat op reis!


GROENLO – We hebben onze bakfiets volgeladen met peuters. Allemaal zin om met de trein te gaan. We zijn begonnen met ons thema verkeer. Deze week hebben we het over de trein. En wat is dan leuker om echt met de trein te reizen.  
Elke dag nemen we 9 peuters mee voor een gezellig dagje uit. Maar om bij het station te komen moeten we eerst een eindje fietsen. Vol frisse moed beginnen we aan onze fietstocht naar Lievelde. Bultjes en wind tegen deren ons niet. Wij hebben zin om met de trein te gaan! Onze mascotte Wiskikker gaat ook. Hij helpt ons op het werk altijd mee als we met wiskunde bezig zijn. Geen echte wiskunde, maar speels tellen, sorteren, meten en wegen. Ook nu onderweg kan hij samen met de kinderen een heleboel vertellen.

We zien de mooiste kleuren in de bomen, welke zie jij? Ook zien we heel veel dieren in het weiland. Hoeveel kunnen we er samen tellen en welke is het grootst? De kinderen weten al een heleboel  en vertellen zelf ook honderd uit. Tussendoor zingen we ook veel liedjes. Van de trein die uit ging rijden en op een klein stationnetje.

Als we bij het station zijn aangekomen, kopen we met zijn allen een treinkaartje. Dat gaat niet altijd even snel. En soms mis je dan de trein. Voor ons geen probleem. Kunnen we mooi alles uitleggen over de rails en  het perron. Wat is er veel te zien.  Er rijden bussen, auto`s en we zien ook veel tractors en fietsen. Wat is het druk en wat zijn er veel mensen die met de trein gaan.

Daar komt onze trein. Best spannend want de trein van dichtbij is heel groot. En niet alle kinderen hadden al eens in de trein gezeten. Gelukkig zwaait de machinist naar ons. We kunnen instappen en een mooie stoel uitzoeken.  De treinreis zelf duurt niet zo lang. Voor de meeste kinderen eigenlijk veel te kort. Je ziet zoveel als je naar buiten kijkt, maar soms gaat het ook zo snel aan je voorbij. De kinderen zijn nog niet uitgekeken, maar ons station om uit te stappen nadert…….

In Winterswijk stappen we uit. We spelen op glijbanen en andere speeltoestellen en gaan gezellig met elkaar eten.  Want van reizen krijg je trek.  Moe en voldaan beginnen we aan onze terug reis.  De meeste dagen konden we gewoon weer met de trein terug. Maar woensdag was er een wisselstoring. Daar stonden we dan. Hoe komen we nou weer terug? Gelukkig haalde een taxi ons op. Eigenlijk een heel groot geluk. Want nu we met het thema vervoer bezig zijn. Hebben we echt een heleboel vervoersmiddelen gezien……… en ingezeten.

Maar we zijn nog niet klaar met reizen!