Grol boekt eerste overwinning in seizoen 2015-2016

GROENLO – In de zesde wedstrijd van de competitie 2015-2016 heeft Grol 1 op eigen terrein de eerste overwinning geboekt. Tegen Leones uit Beneden-Leeuwen werd een magere, enigszins gelukkige maar uiteindelijk verdiende 1-0 zege bewerkstelligd. Een verdiende overwinning, maar dat niet vanwege het vertoonde veldspel, want dat was aan de kant van de gasten onder leiding van trainer/coach Wil Beijer veel beter verzorgd. Desondanks verdiend omdat Grol heeft gewonnen op basis van de aan de dag gelegde inzet. Bovendien had de hoofdmacht van Grol over de gehele wedstrijd genomen meer echte kansen om te scoren dan de geel-zwarten uit de Betuwe.

Ook deze keer verscheen het Grolteam van trainer/coach Jeroen Burghout gehavend aan de aftrap. De blessuregolf en het vertrek van spelers aan het eind van het afgelopen seizoen is bekend. Daarnaast ondervindt men nog steeds de naweeën van de in de uitwedstrijd tegen FC Winterswijk opgelopen blessures. Zo zijn de basisspelers Jelle Kornegoor en Thomas Porskamp nog steeds niet van de partij en beperkte de speeltijd van een nog altijd niet fitte en daardoor niet voluit gaande Michel Kamphuis zich tot slechts één helft.

Desondanks was er over inzet, beter gezegd passie niet te klagen. Iedereen besefte dat het nu moest gebeuren, te weten de hoogste tijd voor de eerste competitiezege van Grol 1. Neemt niet weg dat er nog veel is aan te merken op het spel van de huidige uitverkoren selectie. Ondanks de in de selectie aanwezige kwaliteiten, weet men de bal heel moeilijk in de ploeg te houden, zijn de afstanden tussen de linies veelal te groot met het gevolg dat de tegenstander teveel vrije ruimtes krijgt toebedeeld en wordt de ongetwijfeld tot in detail afgesproken taakverdeling matig tot slecht uitgevoerd. Duidelijk merkbaar is het dat het Grol op het middenveld en in de voorhoede aan een echte leider ontbeert. Mede daardoor is men te onrustig aan de bal en zijn de passes veelal slecht verzorgd. In de achterhoede is het Wouter Pillen, sedert het begin van dit seizoen aanvoerder, die de rol van leider duidelijk voor zich opeist. Zo was hij afgelopen zondag in ieder geval de uitblinker in het Grolteam. Op het middenveld wordt de langdurig geblesseerde Lennard Walterbos node gemist. De technisch regisseur die, ook wanneer hij matig speelt, het voor elkaar weet te krijgen dat jonge spelers zich aan hem optrekken, zou nu een ideale pion zijn in de nabijheid van spelers als Rick Arink, Rutger van Schijndel en Ties ten Barge. In de voorhoede wordt een speler als Jelle Kornegoor gemist, dit ondanks het gegeven dat Mathijs Warnar het maximale uit zijn spelen weet te halen.

Nadat Leones na een kwartier spelen in de eerste helft een goede kans had om de wedstrijd open te breken, was het Mathijs Warnar die in de 20e minuut Grol op een 1 – 0 en zo achteraf bleek beslissende voorsprong zette. Een vrije trap van Wouter Pillen werd door Kai Ordelmans verlengd, waarna Warnar met een intikkertje kon scoren. Nadat Grolgoalie Max de Vries een fraaie redding had verricht op een pijlsnelle aanval van Leones, was het Mart Zieverink die een dot van een kans kreeg. De lange centrumspits van Grol wist met zijn hoofd een fenomenale voorzet van Michel Kamphuis niet te verzilveren. Dezelfde, overigens hardwerkende Zieverink was ook in de tweede helft niet gelukkig toen hij op maat bediend werd door Mathijs Warnar. Toen de voor het publiek meer spannende dan goede wedstrijd zijn einde naderde, werd de druk van Leones op het doel van Max de Vries vanzelfsprekend extra groot. Met kunst- en vliegwerk wist de Grolequipe de magere voorsprong over de streep te trekken. En die streep werd getrokken na nog eens vijf minuten blessuretijd in de tweede helft. Scheidsrechter R. van Zuuk uit Deventer twijfelde in die fase van de wedstrijd even of hij de bal op de stip moest leggen na een charge van Grolspeler Kai Ordelmans. Maar de man in het zwart, die eerder in de wedstrijd gele kaarten uitdeelde aan Johan Houben en Mart Willemsen, liet tot opluchting van de Grolaanhang doorspelen.

Zondag 18 oktober a.s. speelt Grol 1 de uitwedstrijd tegen WAVV in Wageningen (aanvang: 14.00 uur).
Wedstrijdinformatie

Speelronde: 6
Wedstrijd: s.v. Grol – Leones
Scheidsrechter: Dhr. R. van Zuuk uit Deventer
Eindstand: 1 – 0
Ruststand: 1 – 0
Scoreverloop: 20e min. 1 – 0 Mathijs Warnar
Gele kaarten: Grol: Johan Houben en Mart Willemsen
Rode kaarten: geen
Opstelling Grol: Doel: Max de Vries;
Achter: Wouter Pillen, Mart Willemsen, Ramon Landewers en Johan Houben;
Midden: Michel Kamphuis (46e min. Eduardo), Kai Ordelmans en Rick Arink (71e min. Rob Temmink).
Voor: Rutger van Schijndel, Mathijs Warnar (80e min. Ties ten Barge) en Mart Zieverink.
Team van de week: Grol F6
Sponsor Wedstrijdbal: Bouwbedrijf Klein Gunnewiek
Bijzonderheden: Eerste overwinning seizoen 2015-2016

Uitslagen 2e klasse I

s.v. Grol – Leones 1 – 0
FC Winterswijk – SDOUC 1 – 2
Quick 1888 – OBW 1 – 1
DCS – WAVV 1 – 0
Rheden – Concordia Wehl 2 – 3
BVC ’12 – Babberich 5 – 1
Hatert – Vorden 1 – 2

Stand 2e klasse I 

1. Quick 1888 6 – 13
2. Vorden 6 – 13
3. SDOUC 6 – 13
4. BVC ’12 6 – 12
5. WAVV 6 – 12
6. Concordia Wehl 6 – 10
7. FC Winterswijk 6 – 10
8. OBW 6 – 7
9. Babberich 6 – 7
10. Leones 6 – 6
11. s.v. Grol 6 – 5
12. DCS 6 – 4
13. Hatert 6 – 4
14. Rheden 6 – 4