Kinderspelen en kleurwedstrijd basisscholen

LICHTENVOORDE – Op zaterdag 1 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Kinderspelen. Van 13.30 tot 16.00 uur kunnen alle Lichtenvoordse basisschoolkinderen terecht op het Swite-terrein aan de Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde.  Dit jaar is de bloemplak-wedstrijd terug op het programma en is er een kleurwedstrijd voor alle basisschoolleerlingen.

De Kinderspelen staan garant voor een middag vol activiteiten. Een nieuw team van vrijwilligers heeft hard gewerkt om er weer een fantastisch programma van te maken. Zo kun je onder andere een kijkje nemen bij een echte brandweerwagen, dansen met Wiesje, knutselen in de knutselhoek en er is uiteraard genoeg te klimmen en te klauteren. En natuurlijk is er een meet & greet met  onze eigen knuffel mascotte Dahleo. Ook wordt dit jaar nieuw leven geblazen in de bloemplak-wedstrijd voor de leerlingen van groep 8. De organisatie vindt het belangrijk dat de verbinding gemaakt wordt met de bloemencorso! Door het beplakken van borden, willen we de jeugd betrekken en enthousiasmeren. Iedere basisschool vormt vanuit groep 8 een team dat tijdens de kinderspelen een bord toegewezen krijgt, waarmee ze kunnen strijden voor de eerste prijs!

Kleurwedstijd bassischolen
Daarnaast is Dahleo neergestreken op alle basisscholen en nodigt hij alle leerlingen uit om mee te doen aan de kleurwedstrijd. In alle klassen heeft hij kleurplaten neergelegd. Deze kun je tot 31 augustus ingekleurd weer in leveren bij Dahleo op school. De jury bepaalt welke kleurplaat gewonnen heeft en maakt dit bekend tijdens de kinderspelen. De hoofdprijs? Een tribunekaart voor het corso van 2018!

Op zaterdag 1 september vinden de Kinderspelen plaats op het Swite-terrein aan de Hendrik Leemreizestraat. Foto: PR