Foto: Marcel Houwer |

Kruising (Oude) Winterswijkseweg weer open

GROENLO – Vier weken is de kruising (Oude) Winterswijkseweg voor al het verkeer afgesloten geweest. Afgelopen vrijdag werden de hekken die de weg blokkeerden weggehaald en kon er gebruik worden gemaakt van de nieuwe heringerichte kruising.

De kruising is veiliger gemaakt voor fietsers. Fietsers worden nu via een vrijliggend fietspad over de kruising geleid. Om dit te realiseren heeft de gemeente Oost Gelre gronden aangekocht.

Fietsers uit de richting van de Groeneweg en Winterswijkseweg gaan op het fietspad fietsen. Het fietspad ligt eerst direct naast de rijbaan, waar ook de auto’s rijden. Daarna wordt het een vrijliggend fietspad. De oversteek Oude Winterswijkseweg is gewijzigd en is een druk verkeerspunt. Fietsers hebben hier nu voorrang maar dat betekent niet dat elke automobilist die voorrang nu al geeft. Daarom zetten we hier volgende week een verkeersregelaar neer. Daarna is het fietspad weer vrijliggend en sluit het aan op het fietspad van de Oude Winterswijkseweg.

Vanaf Oude Winterswijkseweg
Voor fietsers vanaf de Oude Winterswijkseweg is er niet zoveel gewijzigd. De kruising met de Parallelweg blijft als voorheen en daarna wordt het fietspad (voor de voormalige Rabobank) weer vrijliggend. Daarna komt het fietspad weer uit op de Winterswijkseweg.

Verkeersregelaar van 11 t/m 15 oktober
De gemeente heeft voor komende week, van 11 t/m 15 oktober, ’s ochtends en ‘s middags een verkeersregelaar ingepland. De verkeersregelaar staat bij de oversteek Oude Winterswijkseweg om het verkeer te attenderen op de nieuwe verkeerssituatie.

Puntjes op de i
Vanwege het regenachtige weer afgelopen dagen is het nog niet gelukt om het gehele fietspad rood te maken. De aannemer heeft dit nu gepland voor week 42 (herfstvakantie).

Werkzaamheden Parallelweg
De werkzaamheden voor het resterende deel van de Parallelweg zijn tussen maandag 11 en vrijdag 22 oktober gepland. Na de herfstvakantie zijn de werkzaamheden dus geheel afgerond.


Dit bericht is 1460x gezien