Laatste uitruk voor Theo Veerkamp

GROENLO – De brandweer van Groenlo werd woensdagavond gealarmeerd dat er hulp geboden moest worden. In de toren van de Calixtus-Basiliek was het licht uitgevallen door een stroomstoring. Dit was een duidelijke klus voor brandweerman Theo Veerkamp en laat die nou net bezig zijn met het licht bij de buurman City Lido.

Theo Veerkamp had namelijk woensdagavond zijn laatste uitruk en de niets vermoedende elektricien was aan het werk in City Lido, om alles gereed te maken voor het Prinsenbal dat vrijdag 16 november wordt gehouden. Gelukkig was ook Martijn van Geemen aanwezig in City Lido, anders was de melding niet gehoord door Theo. “Theo de brandweer is nodig”, vertelde Martijn. Theo die geen pieper bij zich had en zijn auto sleutels niet kon vinden snelde zich naar buiten. Daar stonden zijn brandweercollega’s met maar liefst drie brandweer auto’s.

“Theo dit is een klus voor jou”, vertelde Bas Wicherink van de vrijwillige brandweer. “Boven in de toren is het licht uitgevallen en er zijn waarschijnlijk nog mensen boven die niet naar beneden kunnen”, vervolgde hij. De collega’s hadden het brandweerpak van Theo meegenomen en nadat hij dit had aangetrokken ging hij de toren in.

Alle verdiepingen in de toren werden grondig gecontroleerd door hem. Uiteindelijk bleek dat boven op de trans nog drie mensen zaten. Dit waren zijn zoons Niels, Bram en Tom.

Theo Veerkamp (1965) stopt na 35 jaar bij de vrijwillige brandweer te hebben gezeten. In zijn brandweer loopbaan was hij bevelvoerder en postcommandant van 2009 tot 2015. De opa van Theo was één van de oprichters van de vrijwillige brandweer in Groenlo.