Home » Sport » HV Erix heren – Emmen

HV Erix heren – Emmen

259

LICHTENVOORDE – Dinsdag jl. speelde Erix H1 de eerste wedstrijd in de Landelijke beker, waarin men in de loop van deze bekercompetitie zelfs Eredivisie-ploegen zou kunnen tegenkomen.

Erix 1 – E & O 2 22-34 (12-19)

LICHTENVOORDE – Dinsdag jl. speelde Erix H1 de eerste wedstrijd in de Landelijke beker, waarin men in de loop van deze bekercompetitie zelfs Eredivisie-ploegen zou kunnen tegenkomen. De eerste bekerronde was Erix nog vrijgeloot maar in de 2e ronde moest men direct tegen een tegenstander van formaat, E&O 2 uit Emmen die in de 1e divisie uitkomen, net onder de eredivisie en twee niveaus hoger dan waar Erix zijn wedstrijden afwerkt.

E&O 2 is het opleidingsteam voor E&O 1 die al jaren uitkomen in de Eredivisie en in het verleden al enkele keren kampioen zijn geworden. Vooraf had Erix dus niet echt de illusie deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten, leren en ervaring opdoen was het belangrijkste doel!

Toch hoopte men stiekem redelijk in het spoor te kunnen blijven van E&O omdat die nu eenmaal gewend zijn om met kleefmiddelen (hars) te spelen, iets dat in de Hamalandhal ten strengste verboden is. Erix hoopte dat daardoor een slechte balbehandeling tot problemen bij E&O zou lijden. Of het daaraan lag is niet duidelijk maar Erix bleef inderdaad het eerste kwartier prima in het spoor van E&O, het verschil in punten werd nooit grote r dan twee punten.

Helaas moest na twintig minuten Bram Reukers, één van de uitblinkers van de laatste wedstrijden, met een liesblessure naar de kant. Bij een stand van 11-13 in het voordeel van E&O leed Erix veelvuldig balverlies en vergat ook nog eens te scoren.
E&O daarentegen scoorde wel vijf keer en liep verder uit op Erix die vooral moeite hadden om de linker opbouwspeler van E&O af te stoppen die meerdere keren met afstand schoten het net wist te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 12-19.

In de rust wist Erix dat een stunt in het bekertoernooi er niet in zat en dat er vooral geen risico’s op blessures meer genomen moesten worden, zaterdag komt nl. koploper UDI op bezoek in de Hamalandhal en die wedstrijd is belangrijker dan deze bekerwedstrijd. Dat betekende ook dat reservekeeper Thimo Dusseldorp en nieuwkomer Pim Heutinck speeltijd zouden krijgen. Daar waar E&O in het begin van de tweede helft zes keer wist te scoren, kon Erix maar twee keer het net vinden. Het verschil in punten liep zo op naar zo’n 12 punten halverwege die tweede helft. Vanaf dat moment schroefde E&O het tempo een beetje terug en hierdoor wist Erix nog aantal keren te scoren zonder echt dichterbij te komen.

Met hetzelfde verschil van 12 punten eindigde deze sportieve wedstrijd in een eindstand van 22-34 in het voordeel van E&O. Een illusie armer voor Erix maar zeker een ervaring rijker. Hopelijk kan Erix volgend seizoen met een gunstige loting iets langer aan het Landelijke bekertoernooi deelnemen.

Zoals gezegd komt zaterdagavond a.s. om 20.30 uur koploper UDI op bezoek! Bij een overwinning kruipt Erix steeds verder richting de nr.1 positie op de ranglijst. En volle tribune kan Erix helpen om dit doel te bereiken, entree is zoals gewoonlijk in de competitie gratis!