Leerlingen Willibrordusschool ontbijten in het gemeentehuis

OOST GELRE – Ieder jaar zitten er leerlingen van een andere school met gemeente bestuurders van Oost Gelre aan tafel tijdens het Nationale Schoolontbijt. Dit jaar waren dat 16 leerlingen van de Willibrordusschool uit Groenlo uit de groepen 1 tot en met 8 die aan tafel schoven met burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom.

Terwijl de tafels in de oude raadzaal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde waren gedekt met allemaal lekkere en vooral gezonde dingen werden de kinderen welkom geheten door de burgemeester. “Wij vinden het heel erg leuk dat jullie hier zijn”, vertelde de burgemeester en gaf het woord over aan de wethouder om zichzelf voor te stellen. “Ik ben de burgemeester en dan kun je zien aan mijn ambtsketen. Deze doe ik om bij speciale gelegenheden zoals vandaag”, vertelde de burgemeester.

Tim en Thijs werden door de burgemeester nog even speciaal genoemd omdat deze kanjers in hun pyjama aan tafel zaten. “Dat zou de wethouder de volgende keer ook wel kunnen doen”, grapte de burgemeester.

“Het is belangrijk dat er ieder jaar weer een Nationaal schoolontbijt is. Het is namelijk belangrijk dat iedereen begint met een heel goed ontbijt. Met een goed ontbijt maak je een goede start van de dag en voel je je goed tussen de oren en kun je je beter concerteren”, aldus wethouder Hoenderboom.

Burgemeester Annette Bronsvoort betaalde symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan de LINDA.foundation. Zij overhandigde een cheque aan één van de leerlingen.
Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat kinderen helpt. De LINDA.foundation bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee zij boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.

De leerlingen van de Willibrordusschool hadden voor de burgemeester en wethouder een gezonde boterham geknutseld en deze op een groot plakkaat geplakt. Naast de boterham waren allerlei lekker dingetjes geplakt voor op het brood.