Litac in de top 5 van best toegankelijke vereniging

LICHTENVOORDE – Terwijl de mensen met een beperking, die net aan het sporten waren, aanschuiven aan tafel in het clubgebouw ‘De Zandschoppe’ van Litac aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde, vertelt Theo Bloemenkamp van Belangen Vereniging Oost Gelre (BOOG) dat de vereniging het goed doet.

“Litac komt in aanmerking voor een prijs in de ‘week van de toegankelijkheid’ dat als thema heeft ‘toegankelijke vereniging’. Bij Litac staan de deuren open voor mensen met een beperking. Ook de begeleiding doet prima werk en ik hoop dat ze dit nog lang mogen blijven doen”, vertelt Theo Bloemenkamp.

Mensen met beperkingen kunnen bij Litac hun favoriete sport beoefenen zoals: schuiftafeltennis of dynamictennis. Dit gebeurt met deskundige vrijwilligers en trainers. Omdat Litac in alle opzichten toegankelijk is; niet alleen bouwtechnisch maar ook qua begeleiding heeft het bestuur van BOOG de sportclub genomineerd als een toegankelijke vereniging.

De landelijke organisatie van de ‘Week van de Toegankelijkheid (WvdT) heeft deze enthousiaste en actieve sportclub daarom een Welkom bij de club-vlag toegekend. Er zijn landelijk vijf vlaggen beschikbaar gesteld. Deze vlag werd woensdagavond uitgereikt aan Henk Heinst, van Litac. “Daar hoort een oorkonde en een taart bij omdat het feest is”, aldus Theo Bloemenkamp.