Live-muziek bij Den Diek!

Den Diek presenteert drie Achterhoekse bands van internationale klasse

LICHTENVOORDE – Onder de noemer ‘Live-muziek bij Den Diek’ spelen er op zaterdag 30 januari drie Achterhoekse topbands op het poppodium van Sociaal Cultureel Centrum ‘Den Diek’. De organisatie durft te spreken over een programmering met de crème de la crème van de regionale popcultuur.

Op het affiche pronken de namen Raw Flowers, Sugartoosh en Automatic Sam. De muziek van Raw Flowers wordt omschreven als ‘Sierlijke gitaarliedjes met kloten’. Na een goed ontvangen eerste album, zijn de heren inmiddels in blijde verwachting van hun tweede boreling. Na een zegetocht langs festivals als Mañana Mañana en de Zwarte Cross, zijn zij de uitgelezen kickstarter van deze avond.
De tweede band van de avond is Sugartoosh, dat het publiek zal besmeuren met gruizige rock met een goede eetlepel blues. De band speelde het afgelopen jaar een zeer indrukwekkende show op de Zwarte Cross en was eerder al live te horen in de uitzending van Radio 3FM.

Automatic Sam zal de avond in Den Diek afsluiten, met de voor hen zo kenmerkende dampende psychedelische garagerock. In korte tijd speelde de band door heel Europa overal het cement uit de voegen. Ze kregen lovende recensies in vrijwel alle popmagazines en bliezen Matthijs van Nieuwkerk van z’n stoel tijdens hun optreden in De Wereld Draait Door.

Tickets zijn online te bestellen via www.den-diek.nl of verkrijgbaar aan de kassa. Gezien de beperkte zaalcapaciteit word door de organisatie aangeraden om online alvast een ticket te bemachtigen. De avond gaat om 20.00 uur van start.