Meekenesch krijgt rolstoel van Kanjers voor Kanjers!

LICHTENVOORDE – Ook mindervalide kleine en grote zwemmers kunnen goed terecht in zwembad Meekenesch. Ruim anderhalf jaar geleden verraste Kanjers voor Kanjers het Meekenesch met een tillift. De tillift wordt regelmatig gebruikt door o.a. kinderen van het Bariet (voorheen de Hamelandschool), maar ook door de gewone bezoeker die beperkt is in zijn beweging.

Juist voor kinderen en volwassenen met een beperking is bewegen in water vaak een vorm van sport die goed bedreven kan worden. In het water gaat bewegen gemakkelijker en is er geen belasting op de gewrichten. Belangrijke zaken voor kinderen en volwassenen voor wie bewegen minder vanzelfsprekend is.

Deze groep wil het Meekenesch graag faciliteren met goede voorzieningen. Een rolstoel was er, maar deze was duidelijk aan vervanging toe.

Dankzij Kanjers voor Kanjers, deze in de Achterhoek bekende Stichting genereert middelen door middel van sport en spel voor het steunen van projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, in het bijzonder op het gebied van sport en spel, is er nu ook een nieuwe rolstoel.

Nu waren Jackie Koppelman en Daniëlle Stokkers van Kanjers voor Kanjers naar Lichtenvoorde gekomen voor de officiële overhandiging van de rolstoel aan het bestuur van het Meekenesch vertegenwoordigd door Frits van Lochem, André Bloemberg en Miranda Sevenich.

Jeroen Scheuter, bedrijfsleider van zwembad Meekenesch, mocht de rolstoel officieel in ontvangst nemen. Hij is zeer verguld met deze prachtige rolstoel. De mindervalide kleine en grote zwemmer kan nu in het Meekenesch gemakkelijker en veiliger naar en in het bad om baantjes te trekken of gewoon lekker te spelen. Erg belangrijk juist voor deze doelgroep.