Meifeest Zwolle

ZWOLLE/GROENLO – Het afgelopen weekend is het jaarlijkse meifeest in Zwolle gevierd. Op vrijdagavond is het feest geopend met het jaarlijkse volleybal toernooi. 20 teams streden om de hoogste podiumplekken. Na ca tweeënhalf uur spelen waren de plaatsen verdeeld. Team MIX ging er met de 1e plaats vandoor, dit jonge talentvolle volleybalteam won de finale van de ‘Kaarters’, een team wat in het verleden bijna onverslaanbaar leek gezien de eerdere toernooien.  De troostfinale was een onderonsje tussen Team Eefsele en Noamatters 2, beiden afkomstig uit de buurtschap Eefsele. Vorig jaar streden deze teams nog in de hoofdfinale, dit jaar verdeelden ze plek 3 en 4. Na het volleybal toernooi was het nog lang gezellig in de tent, waar de band ‘Kraakt Helder’ de stemming naar hoge sferen bracht!

De zaterdagmiddag was een middag voor de jeugd. ‘Peertoftheater’ gaf een prachtige show voor de allerkleinste Zwollenaren. Na afloop van de show mochten alle kinderen een Moederdagkado maken samen met de twee dames van dit theater.

Voor de iets oudere kinderen en enkele ouders was er de gloednieuwe spelshow ‘Wie is de beste’. Tijdens deze spelshow moesten de kinderen alles uit de kast halen om aanspraak te maken op de podiumplaatsen. Team ‘Sixpack’ was na afloop de grote winnaar van deze spelshow. Zaterdagavond ging het dak eraf met de band ‘Premium’. De tent was gezellig vol en het ging door tot in de late uurtjes.

Zondag gaf ‘Rowdy Heinen’ een wervelende Freestyle voetbalshow waar de kinderen (maar ook de ouders) hun ogen uitkeken wat deze balkunstenaar allemaal met zo’n voetbal kan. Na afloop van de show, gaf hij een voetbalclinic waar de Zwolse jeugd zijn trucjes kon oefenen. Tegelijkertijd vond een darttoernooi plaats waar jong en oud hun pijltjes op een van de 15 dartborden konden  richten. De winnaar bij de jeugd was Mick te Vogt en bij de volwassenen won Roy te Boome de finale van Marc Schuurmans.

Na afloop van dit toernooi was het nog lang gezellig onder het genot van een drankje en de muziek van de topband van eigen bodem ‘De Zwolse Rockers’.

Uitslagen Meifeest Zwolle 2015
Volleybaltoernooi

 1. Team Mix
 2. De Kaarters
 3. Team Eefsele
 4. De Noamatters 2

 

Spelshow ‘Wie is de beste’

 1. Sixpack
 2. De badeendjes
 3. De Banjers
 4. Originaliteitprijs; Van alles wat

 

Darttoernooi volwassenen;

 1. Roy te Boome
 2. Marc Schuurmans
 3. Ramon Halleriet

 

Darttoernooi jeugd

 1. Mick te Vogt
 2. Colin Groot Kormelink
 3. Jorn Heming