Meld je aan voor de Tristan Hoffman Challenge!

Vrijdag 24 juni 2016 gaan de deelnemers van de Tristan Hoffman Challenge de Col de la Madeleine in Frankrijk bedwingen. En dit allemaal voor een bijzonder doel: in beweging komen voor kinderen voor wie sporten en spelen niet vanzelfsprekend is. Fietsen, hardlopen of wandelen en hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kanjers voor Kanjers.

Uitdaging, sport en het goede doel komen samen
De feestdagen komen er weer aan, dé tijd voor het maken van goede voornemens. Gezonder leven, meer sporten en misschien wel stoppen met die ene slechte gewoonte. “Het maakt het extra de moeite waard als je door te sporten iets kunt betekenen voor je medemens”, vertelt Tristan Hoffman, ex-beroepswielrenner en tegenwoordig ploegleider van Team Tinkoff-Saxo, naar wie de Challenge is vernoemd. Vrijdag 24 juni 2016 vindt alweer de zevende editie van de Tristan Hoffman Challenge plaats. “Ieder jaar staan we weer versteld van het enthousiasme en de geweldige prestaties van de deelnemers. Zowel sportief als het vermogen om zoveel sponsorgeld in te zamelen. Ik ben dan ook trots op het succes van het evenement”, aldus Tristan Hoffman.

De Col de la Madeleine: het fantastische toneel van de Challenge
“Op 24 juni 2016 gaan wij de uitdaging aan Col de la Madeleine te bedwingen”. Deze col is al eens onderdeel geweest van de Tour de France. Wij starten vanuit het plaatsje La Léchère. De Col de la Madeleine is een 1.993 meter hoge berg en de beklimming is 26 kilometer lang vanaf ons startpunt. Gemiddelde stijgingspercentage is 6.3% en het maximale hellingsgraad is 11%. Geweldige uitdaging dus en wederom heeft de kerngroep een prachtige uitdaging uitgezocht”, aldus Tristan.

Het gezamenlijk verblijf in een hotel aan de voet van het startpunt zal de saamhorigheid van ons jaarlijkse evenement zeker positief beïnvloeden, aldus Erwin de Roo, medeorganisator van de Tristan Hoffman Challenge. “Wij kiezen er bewust voor om het deelnemersaantal klein te houden. De deelnemersgrens van 150 personen is één van de succesfactoren. Het doel van de Tristan Hoffman Challenge is natuurlijk het inzamelen van zoveel mogelijk geld, maar voor ons is het belangrijk dat de Challenge voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring is en dat ze niet opgaan in de massa. Dit is volgens mij de kracht van onze uitdaging”, vertelt Erwin.
Waar gaat het geld naartoe?

De volledige opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge gaat naar Kanjers voor Kanjers. In 2015 hebben  de deelnemers bijna € 70.000,00 opgehaald. Kanjers voor Kanjers realiseert projecten voor het welzijn van kinderen in de Achterhoek, in het bijzonder door sport en spel.  Met de opbrengst van onder andere de Tristan Hoffman Challenge steunen ze diverse projecten die passen binnen hun doelstelling: kinderen in de Achterhoek voor wie het niet vanzelfsprekend is, de mogelijkheid bieden om te sporten en te spelen. Kijk voor meer informatie op www.kanjersvoorkanjers.nl

Maak je goede voornemens waar: meld je aan!
Ben jij als fietser, hardloper of wandelaar op zoek naar een sportieve uitdaging en wil jij je graag inzetten voor het goede doel? Maak je dromen waar en meld je nu aan voor de Tristan Hoffman Challenge.  De Challenge is voor elk niveau een uitdaging. Ook ongetrainde enthousiastelingen bieden wij graag de mogelijkheid om mee te doen. Onze trainers helpen graag om je door middel van trainingschema’s en gezamenlijke trainingen klaar te stomen voor dé sportieve uitdaging van 2016.

Meer informatie op www.tristanhoffmanchallenge.nl