24 april 2024
Home » Harreveld » Muziekvereniging St.-Agatha in stemming voor 50ste verjaardag

Muziekvereniging St.-Agatha in stemming voor 50ste verjaardag

243

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

HARREVELD – Op 19 december gaat Muziekvereniging St.-Agatha in Harreveld het 50ste jaar in van haar bestaan. De Harreveldse muziekvereniging begint het jubileum met een musicalconcert in Dorpshuis ’t Kempken. Soundtracks uit Grease, The Lion King, Mask of Zorro en andere herkenbare musicalnummers zullen er klinken. Voor deze gelegenheid spelen oud-leden mee. Bestuurslid Ivo Kampshof: “We hebben ze aangeschreven met de vraag mee te spelen. We kregen er enthousiaste reacties op terug en wel zo dat ze naar Harreveld komen om aan de repetities mee te doen.”

Voor het concert op 19 december is de sportzaal van dorpshuis ’t Kempken weer omgebouwd tot een grote concertzaal met de jubilerende muziekvereniging St.-Agatha in de spotlights. De entree is gratis: een traktatie aan het publiek dat komt luisteren naar het concert. In 2016 vindt er op in het weekend van 16 en 17 april een concert met de jeugd plaats. Daarvoor zijn scholen verzocht mee te doen. In het weekend van 4 en 5 november beëindigt St.-Agatha het jubileumjaar met een daverend slotconcert dat in het teken staat van lichte muziek, wel bekend onder de naam Ssst… Agatha on Air.

Muziekvereniging St.-Agatha is in december 1966 opgericht. Daarnaast bestond er al een drumband die door broeder Emanuël (Jo van Lieshout) was opgericht voor de jongens van het internaat. Later speelden ook Harreveldse jongens mee en kreeg de drumband officieel bestaansrecht onder de naam ‘Freule van Dorth’. De drumband is opgegaan in de muziekvereniging waardoor de Harreveldse muziekvereniging in staat is concerten en complete muziekshows te geven. Muziekvereniging St.-Agatha staat onder leiding van Robin Loff. Hij is onder meer basklarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en dirigent van de Borculose muziekvereniging en van blaaskapel ‘Slingelandkapel’ uit Beltrum.