Nieuw kunstwerk heet ‘De weg’

LICHTENVOORDE – Op de hoek van de Aaltenseweg/Ludgerstraat is op een grasveldje voor de  Ludgerhof een Kunstwerk onthuld. Het kunstwerk symboliseert de wijk rondom de Aaltenseweg. “Toen ik de opdracht kreeg om een kunstwerk te maken ben ik eerst gaan kijken waar de wijk uit bestond. Ik zag een voormalige kerk, een café, school en werk. Dit komt terug in de vier stalen pijlers achter de bank. De rugleuning van de bank zijn de strepen van de weg”, vertelde de Lichtenvoordse kunstenaar Daan de Leeuw. Het kunstproject heet ¨De Weg”

Het idee voor een Kunstwerk werd vorig jaar door een van de buurtvertegenwoordigers ingediend. Het Kunstwerk is niet alleen om naar te kijken maar heeft ook een sociale functie. Het is gezichtsbepalend in de buurt, past binnen de omgeving en symboliseert het contact tussen bewoners.

Het Kunstwerk werd onthuld door wethouder Vincent van Uem en initiatiefnemer Paul van Hulzen. “Ik vind het een hele eer dat ik ter afronding van reconstructie van de Aaltenseweg dit Kunstwerk mag onthullen. De gemeentelijke Kunstcommissie is heel nauw betrokken geweest bij dit project”, vertelde de wethouder.

V.l.n.r:. Vincent van Uem, Paul Hulzen en Daan de Leeuw