Opening expositie project ‘Communicatie vroeger en nu’

-Project van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek verbindt generaties-

LICHTENVOORDE –  Donderdag 13 april om 12.50 uur is de opening van de expositie van het project ‘Communicatie vroeger en nu’ in de St. Ludgerusschool te Lichtenvoorde. Activiteiten voor jong en oud Aan dit project werd deelgenomen door senioren uit Lichtenvoorde en omgeving en alle leerlingen van de Ludgerusschool.

Dinsdag 14 maart was de eerste bijeenkomst van het project in de school aan de Varsseveldseweg 47 in Lichtenvoorde. Alle leerlingen van de school deden deze eerste dag mee aan de activiteiten rond het thema. Na een korte inleiding begon het creatieve proces waarbij senioren en leerlingen onder bezielende leiding van beeldend kunstenaar Berna Bonekamp tekeningen en objecten vervaardigden die met communicatie te maken hebben. Daarna volgden er nog twee bijeenkomsten waarbij de groepen 7 en 8 (bovenbouw) van de school waren betrokken.

Aanstaande donderdag 13 april worden de voorwerpen en tekeningen geëxposeerd in de school tussen 12.50 en 14.00 uur. In verband met de vastenactie waar de school aan mee doet, zijn er tevens creaties te koop die met Pasen te maken hebben. Ook de opbrengsten van koffie en thee zijn voor het goede doel. Het project wordt afgesloten met een quiz over communicatie.

Samenwerking tussen verschillende partners
Bij het project ‘Communicatie vroeger en nu’ wordt samengewerkt door leerlingen en leerkrachten van de St. Ludgerusschool, senioren uit en rond Lichtenvoorde (opa’s en oma’s van de kinderen) en cultuurcentrum Boogie Woogie. Het is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek: een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie dat streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie) een belangrijk doel.