Passion Lichtenvoorde met camera’s en videowall multimediaal

Carnavalsoptocht Groenlo proef voor camerawerk ZSOM

OOST GELRE – Passion Lichtenvoorde 2017 wordt een multimediale paasbeleving. Met de inzet van zes camera’s van ZSOM is de uitvoering van Passion Lichtenvoorde in de aula van Marianum op een groot videoscherm (bioscoopgrootte) op het schoolplein van deze school te bewonderen. De carnavalsoptocht in Groenlo is de proef voor het mobiele camerawerk tijdens de stille tocht en het moment van het oprichten van het grote kruis op het schoolplein van Passion Lichtenvoorde.

De tweede editie wordt indrukwekkender, beloven Ben Donderwinkel, Sjaak Welboren en Peter Krabbenborg die de regie in handen hebben. Het Bijbelse paasverhaal krijgt een eigentijdse weergave die op drie podia in de aula van Marianum uitgevoerd gaat worden. Het passiespel is een afwisseling van zang tussen koor NOIR en de Marianum-schoolband én de acteurs. De cast bestaat uit zes bekende hoofdrolspelers uit Oost Gelre en zijn er bijrollen weggelegd voor leerlingen van Marianum. Ze kwamen afgelopen week voor het eerst samen.

De camera’s van ZSOM laten in een afwisseling van close-ups en overzichten de emoties in het passiespel zien. Met camerabeelden wordt er geswitcht tussen binnen en buiten op het plein. Dit maakt alles nog meer dynamischer en indrukwekkender. Sjaak Hulshof van ZSOM is de eindregisseur voor het multimediale camerawerk.
Carnaval eindigt op het moment van het traditionele zure haring happen en het askruisje halen als tekens dat er nu gevast moet worden tot aan Pasen.

Het verhaal van het paasfeest is dat van Passion Lichtenvoorde op dinsdagavond 11 april. Start vanaf de Markt om 19.30 uur.