Paul Wentink stopt als raadslid (VVD)


LICHTENVOORDE – Paul Wentink stopt als raadslid. De 75-jarige politicus die sinds de verkiezingen fractievoorzitter van de VVD is, heeft te kennen gegeven ruimte geven aan nieuwkomers. Na periode van 10 jaar vindt hij het tijd om terug te treden om jonge mensen een kans te geven. Zo halverwege de raadsperiode is dit het juiste moment plaats te maken voor ander en deze jongere nieuwkomers wegwijs te maken, licht hij zijn besluit toe.

Paul Wentink maakte zijn ontslag openbaar tijdens het wekelijkse persmoment van burgemeester en wethouders in het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Paul Wentink die na de verkiezingsnederlaag terugkwam in de raad, moest de rust terugbrengen binnen de VVD. Hij was voor die opdracht gevraagd door het partijbestuur. “De laatste 2 jaar is er een hele goede band met de raad ontstaan. We, de VVD, doen goede voorstellen in de raad en we zijn loyaal in de richting van college en de wethouders als portefeuillehouders in het bijzonder. Ook onderling tussen de fracties is een goede verstandhouding.”

Paul Wentink is vier jaar wethouder geweest met als belangrijkste portefeuilles zorg en economie. Over wie hem in de raad en als fractievoorzitter gaat opvolgen, wilde Wentink nog niets zeggen. “Dat is aan het bestuur van de partij. Zolang de opvolging nog niet is geregeld, blijf ik mijn werk gewoon doen.” Burgemeester Annette Bronsvoort bood hem na de bekendmaking een bos bloemen aan.