PIGPOP écht voor iedereen

BELTRUM – Wat ooit begon als een wild idee, bedacht na een bezoek aan de brouwerij van Grolsch in Boekelo, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig regionaal festival. PIGPOP viert dat jaar haar eerste lustrum: zaterdag 30 mei is de vijfde editie.

Concordia en Wipe Out
Onder de noemer “Concordia meets PIGPOP” heeft het festival er een echte publiekstrekker bij. Van 18.00 tot een uur of 19.30 zal muziekvereniging Concordia met haar orkest een allerlei populaire muziek ten gehore brengen. Concordia geeft jaarlijks meerdere concerten, waarbij populaire muziek zoals “Skyfall”, “De Zee”, “Mother earth” en “Killing in the name” een steeds grotere rol speelt. Daarbij maken ze steeds vaker gebruik van een combo met basgitaar, elektrische gitaar, keyboard en zang. En nu dus ook op PIGPOP.

Nieuw op de vijfde editie is ook de Wipe Out baan, van maar liefst 50 meter. Ter plekke kunnen waaghalzen zich opgeven om de snelste tijd neer te zetten op deze opblaasbare stormbaan.

PIGPOP 2015: een doorlopend programma
De inmiddels bekende recepten van het festival zijn uiteraard ook weer aanwezig: Biggenparadijs, Pigs On Stage, sport (volleybal) en net als vorig jaar ook weer de Bingo en het Vogelschieten voor de jeugd. In de middag staan sport, spel en vermaak centraal en in de avond is dat de muziek. Waarbij het optreden van Concordia zorgt voor een mooie overgang van het middag- naar het avondprogramma.

Johnny Cash en AC/DC
Evenals vorig jaar heeft de organisatie weer gekozen voor een zogenaamde brede muziekprogrammering. Zo is er weer het Danspaleis, de tent waar onder andere DJ Lady Virea en Feest DJ Martin de boel op kop zullen gaan zetten. In de “Royal Pig Club” zullen The Black Albinos hun allerlaatste optreden verzorgen waarna Andere Koek (Ska Punk) en de Green Hornet(o.a. Euroslag en LowLands) hun opwachting maken. De muziek van Green Hornet zou je het best kunnen omschrijven als een met soul en blues overgoten rock ‘n roll en ze staan garant voor explosieve, groovie optredens.

En in de PigPub wordt het ook muzikaal genieten met achtereenvolgens According to Mary, Small Time Crooks (o.a. LowLands en Zwarte Cross), Def Americans (Johnny Cash Tribute) en als klap op de vuurpijl Bon Scott een AC/DC Tibute. Bon Scott zelf is helaas niet meer onder ons, maar met deze Tributeband zou je dat bijna vergeten. Met een show waarin alle klassiekers van het Bon Scott-tijdperk voorbij komen, en een sound die ongelofelijk dicht bij het origineel in de buurt komt is er als AC/DC-liefhebber geen betere manier om je weer in de 70’s te wanen dan met Bon Scotch!

30 mei
Het eendaagse festival vindt plaats op zaterdag 30 mei op het terrein van café Halfweg in Voor-Beltrum. Overdag is de toegang geheel gratis en ’s avonds betaalt de bezoeker slechts €10,- aan de kassa. En in de voorverkoop kosten de kaarten €8,-. Ook zijn de toegangsbewijzen via de website online te bestellen. Voor meer informatie: www.pigpop.nl