Pilot lichte muziek (pop) gaat van start in gemeente Oost Gelre!

OOST GELRE – In de eerste week van oktober, week 41, start een 2-jarige pilot lichte muziek voor leerlingen van groep 5 van de basisscholen in Oost-Gelre. Maar liefst 44 leerlingen hebben zich aangemeld voor zang, keyboard, gitaar, basgitaar en slagwerk. De pilot wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Oost Gelre.

De lessen worden in Zieuwent in de St. Jozefschool gegeven, in Groenlo bij de Bron en in Lichtenvoorde in de dépendance van Boogie Woogie aan de Patronaatstraat.
Op elke locatie staan instrumenten en bandapparatuur opgesteld zodat de lessen optimaal kunnen worden verzorgd.

Het doel van de pilot is dat kinderen van de basisschool op een enthousiaste en leuke manier intensief kennis maken met lichte muziek oftewel poplessen. De lessen sluiten aan op de AMV lessen, die de kinderen mogelijk al in groep 4 hebben gevolgd.
De leerlingen krijgen na schooltijd, in groepen van bijvoorbeeld 3 of 4 leerlingen, een jaar lang les in popmuziek.

Er wordt in kleine groepen eerst drie weken per discipline apart geoefend. Daarna, de vierde keer, wordt er steeds in een bandsamenstelling gespeeld. Het accent zal hierbij komen te liggen op het leren luisteren naar elkaar en het aanleren van akkoorden met behulp van actuele popsongs. Een mooie kans om op een speelse, interactieve manier, nader kennis te maken met een muziekrichting die meer dan ooit in de belangstelling staat.

Docenten van Boogie Woogie zullen de pilot uitvoeren. Claudette Doup, docent zang en toetsen, begeleidt de pilot richting de scholen.