Home » Regionaal » Met de boswachter op zoek naar Eetbaar Hout

Met de boswachter op zoek naar Eetbaar Hout

268

VORDEN – Op zaterdag 3 oktober neemt een boswachter deelnemers mee op een bijzondere tocht naar eetbaar hout. In het dagvullende programma, van 10:00 tot 15:30 uur, zit een verhaal over het beheer van bos, een zoektocht naar geschikte bomen om eetbaar hout van te maken, een speciale Houthakkerslunch op Boerderij Ooymanhoeve in Doetinchem en als afsluiting een rondleiding op de Eetbaar Hout Kwekerij van Groene Takken. Voor deze activiteit wordt een bijdrage gevraagd van €30, dit is incl. lunch. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij info@groenetakken.nl” >info@groenetakken.nl.

Verse paddenstoelen
Eetbaar hout zijn boomstammen die geënt zijn met eetbare paddenstoelen zoals shii-take en oesterzwammen. Een paddenstoelenstam kan enkele jaren eetbare paddenstoelen in een schaduwrijke plek in de tuin of op het balkon produceren. De smaak van versgeplukte paddenstoelen is verrukkelijk en heel anders dan uit de supermarkt. Een succesvolle oogst hangt heel erg van het basismateriaal af: het hout. Een boomstam moet geschikt zijn om zijn leven voort te zetten als eetbaar hout; niet te oud, gezond en uit het juiste hout gesneden! Groene Takken werkt al enkele jaren samen met Natuurmonumenten De Graafschap. Met veel enthousiasme wordt overgebracht wat nodig is voor de teelt van eetbaar hout.

Dagprogramma
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen met melding van naam en aantal deelnemers naar: info@groenetakken.nl” >info@groenetakken.nl. Om 10:00 wordt verzameld in het bos bij Vorden. Rond 12:30 is de lunch en het programma is afgelopen om 15:30 uur. Stevige schoenen en eigen vervoer zijn nodig. Deelname bedraagt € 30 p.p. voor een hele dag. Na inschrijving wordt een factuur, het uitgebreide programma en de routebeschrijving gestuurd.