Prins en adjudant op bezoek bij de wagenbouwers

GROENLO – Prins Remco en Adjudant Jeroen hebben maandagavond 9 februari een kijkje in de keuken genomen van wagenbouwers en loopgroepen. Met deze bezoeken willen de hoogheden de deelnemers een ‘hart onder riem steken’’ en kunnen ze zien wat voor ‘vlees zij in de kuip’ hebben aanstaande zondag tijdens de grote optocht in de binnenstad van Groenlo.

Als eerste werd er een bezoek gebracht aan de wagenbouwersgroep The Master Bears aan de Meenweg in Beltrum. Daarna de ging de delegatie naar de Verenigingshal waar onder andere de KZN (Kameraden Zonder Naam) aan het bouwen zijn. Als laatste werden de groepen ‘As Deus’ in het gebouwtje bij de Grol en de brandweer Groenlo aangedaan.

De optochtcommissie organiseert jaarlijks deze avonden om te kijken of de wagens en of loopgroepen voldoen aan de gestelde eisen. Zij bekijken onder ander of de wagens niet breder zijn dan 3,5 meter en hoger dan 4,50 meter. De veiligheid van de wagenbouwers staat bij carnavalsvereniging De Knunnekes hoog in het vaandel. “Ik hoop dat jullie zondag een fijne optocht hebben. Het belangrijkste van alles is dan dat jullie er plezier in hebben”, vertelt Mike Reukers optochtcommandant.

De Knunnekes kunnen ook dit jaar weer rekenen op een grote deelname aan de optocht. Inmiddels zijn er al 65 onderdelen en heeft de optocht al ruim 1133 deelnemers.

De optocht van aanstaande zondag (15 februari) is live te zien op TV Gelderland en wordt onder andere gepresenteerd door Willem te Molder. De aanvang van de optocht is om 14.00 uur.