IkPas.nl: oproep voor 40 dagen geen alcohol

40 dagen geen alcohol: wie durft en kan dat aan? Dat is de vraag die organisaties uit heel Nederland, waaronder GGD Noord- en Oost-Gelderland via www.ikpas.nl stellen.

Vanaf woensdag 18 februari start de actie ‘IkPas’. Iedereen kan zich inschrijven op de site www.ikpas.nl en zo één van de deelnemers in Nederland worden die 40 dagen geen alcohol drinken.

Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, maar ook voor of tijdens het eten, als slaapmutsje of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Hoeveel dagen gaan er voorbij zonder alcohol?

Om dit vanzelfsprekende patroon te doorbreken, kunnen mensen via IkPas meedoen met 40 dagen geen alcohol. Iedereen kan een eigen reden hebben om mee te doen. De winterkilo’s bestrijden, vasten na carnaval, een uitdaging aangaan, een goed voorbeeld zijn voor je kinderen of het goed vinden voor je gezondheid.

De gedachte achter IkPas is dat het samen met anderen makkelijker vol te houden is. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega’s, die zich ook kunnen inschrijven op www.ikpas.nl. Op de site is dagelijks de groei van het aantal deelnemers te zien.

IrisZorg en GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunen de actie in de Achterhoek. Verschillende mensen en instellingen zoals jongerenwerk, sociale wijkteams, kerken en scholen krijgen informatie over de actie en hoe je mee kunt doen. Deelnemers uit de Achterhoek ontvangen in de actieperiode nieuwsbrieven met informatie over de actie, tips, alternatieven en ervaringen.