Samenwerking Scholengemeenschap Marianum met Tennis Academy Effort

GROENLO – Op vrijdag 2 september 2016 ondertekenden Scholengemeenschap Marianum uit Groenlo en Tennis Academy Effort uit Eibergen een convenant waarin is vastgelegd dat Scholengemeenschap Marianum en Tennis Academy Effort gezamenlijk zorg zullen dragen voor het optimaliseren van de randvoorwaarden om training en onderwijs van tennistalenten die op Scholengemeenschap Marianum zitten, zo goed mogelijk te laten verlopen. De 13-jarige Demi Huisman en Nadja Radovanovic uit havo-2 zijn hier voorbeelden van.

TA Effort heeft als enige tennisschool in de Achterhoek een certificaat van de tennisbond KNLTB gekregen om talenten onder 12 jaar te begeleiden. In heel Nederland zijn 26 tennisscholen onlangs gecertificeerd als onderbouwschool. De ambitie van de KNLTB is om Nederland weer terug te brengen naar de top 10 tennislanden van de wereld. Met tennis moet je al vroeg beginnen, dus zijn ‘topsportvriendelijke’ scholen zoals Scholengemeenschap Marianum een noodzaak. Immers zit een tenniscarrière rond je vijfendertigste er wel op.

Demi en Nadja gaven vrijdag onder begeleiding van Tennis Academy Effort een demonstratie en daarna kregen leerlingen van Marianum (de klas van Demi en Nadja) tennisles..
Aan het eind van de les vertelden de trainers Michel Lentjes en Loet Baard (ook de eigenaren van TA Effort), dat de leerlingen op korte termijn twee gratis tennislessen krijgen. Daarop reageerden de klasgenootjes met veel enthousiasme.

Foto: PR