Er staat deze IJsselCup geen maat op Remko Stöteler.

Veel en grove winde voor bijna alle deelnemers.

Na 10 weken was het eindelijk weer zover, de derde IJsselCup wedstrijd stond op het programma. Als  locatie werd het Heijendaal in Brummen gekozen, beter bekend als het “Ganzenei”. De negen aanwezige deelnemers waren mooi op tijd en konden, na het uitwisselen van tips en tricks, een nummer pakken en verkassen naar het bewuste nummer.

Het “Ganzenei” is ook opgenomen in het parcours van de Grand National, die van 13 tot en met 16 oktober weer gevist gaat worden. Op het “Ganzenei” wordt geregeld veel dikke vis gevangen in de vorm van brasem en barbeel maar ook voorns, windes en kolbleien van meer dan een kilo, maar dan moet je wel een laag nummer uit de hoed getoverd hebben. Voordeel is dat we in vakken en op punten vissen, ook de deelnemers kunnen een goed resultaat vissen op de “mindere” nummers.

De laatste weken was het waterpeil in de IJssel flink gezakt, ruim een halve meter, dit samen met het feit dat we in de binnenbocht visten (minder stroming dan in de buitenbocht) hoefde er niet al te zwaar gevist te worden, Korven van 90 gram waren op de meeste plekken meer dan voldoende. Wilde je “actief” gaan feederen dan was een korf van 60 gram of 70 gram voldoende. Na een uur voorbereiding klonk het startsignaal en gingen de korven te water. Eerst een paar korven voer met het nodig aas en na een worp of drie onderlijn eraan en vissen maar.

Op de lage nummers werden meteen de eerste vissen gevangen, voornamelijk voorn. Op de hogere nummers duurde het iets langer maar ook daar liet de vis zich zien. Op de kop zat Ivo te Kortschot die al vrij snel een mooie winde wist  te vangen. Op de kop zat Theo Wayerdink, ook hij wist vrijwel in het begin een dikke winde te vangen. In het parcours zat de nummer 1 in het klassement en de kampioen van 2015 (Remko Stöteler), ook hij ving mooie grote winde. Om mee te doen voor de vakwinst had je dus meerdere windes nodig.

Op nummer twee zat Frank Bomers die een dikke vis aan de haak had, maar deze helaas niet kon landen. Ook verspeelde hij voor de kant een mooie winde. Bennie Rooks, vissend om nummer acht, had het lastig. Hij kreeg de vis niet aan de praat. Rob Beerten had alle pech van de wereld. Hij wist een mooie dikke winde te vangen alleen bij het in het leefnet zetten ging het mis. De winde had andere plannen, sloeg een keer met zijn staart en koos het ruime sop..

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal en de weegploegen konden aan de bank. Bij elkaar wisten de negen deelnemers maar 48790 gram aan vis te vangen. In vak A 28700 gram, in vak B was dit een 20090 gram.

Uitslag 3e  wedstrijd IJsselCup 2016:
Vak A:

1 Ivo te Kortschot 8570 gr 1 pnt
2 René Molenveld 7085 gr 2 pnt
3 Alwin Bessels 4435 gr 3 pnt

 

Vak B:

1 Remko Stöteler 11625 gr 1 pnt
2 Theo Wayerdink 5210 gr 2 pnt
3 Rob Beerten 3255 gr 3 pnt

 

Stand na de 3de wedstrijd:

1 Remko Stöteler 20635 gr 3 pnt
2 Theo Wayerdink 9585 gr 6 pnt
3 René Molenveld 10775 gr 7 pnt

 

Wedstrijden:
De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 18 september, maar voor die tijd wordt op 11 september de 5de wedstrijd om de grachtencompetitie gevist.