Schilderij ‘Stadsboerderij Grolle’ weer thuis


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

GROENLO – Na 6 februari zullen veel Grollenaren zich het schilderij ‘Stadsboerderij Grolle‘ weer herinneren. Het schilderij uit 1989 van de bekende schilder Vincent van Oijen stelt de Stadsboerderij uit Groenlo voor in vervlogen jaren. Tijdens de kunstveiling van oude gemeentelijke schilderijen, georganiseerd door de “lokalen” in november vorig jaar, doken de zeefdrukken van deze schilder weer op.

Op de veiling gingen drie ingelijste schilderingen van de Stadsboerderij in Groenlo in een snel tempo van de hand. Van de resterende losbladige zeefdrukken (zonder lijst) werden er ook nog eens twee verkocht. Voor deze serie was dus kennelijk belangstelling onder de kunstliefhebbers.

Overgebleven zeefdruk
De gemeente keek daarna nog eens goed naar de overgebleven zeefdrukken die niet verkocht waren en constateerde dat één daarvan nog in redelijke staat was. Besloten werd toen om het licht vergeelde passe-partout van deze druk te vervangen en de zeefdruk cadeau te doen aan de Stadsboerderij in Groenlo. Voor de gemeente een logische keus, want de Stadsboerderij had nog geen zeefdruk met een eigen afbeelding.

Overhandiging
Jos Hoenderboom, wethouder van Kunst & Cultuur, overhandigde op 6 februari het opnieuw ingelijste schilderij aan het bestuur en de beheerder van het Stadsmuseum. “Het is een mooi schilderij met veel kleur, wat de Stadsboerderij op een realistische wijze in oude tijden laat zien.” Het bestuur van de Stadsboerderij geeft aan blij verrast te zijn met dit fraaie schilderij en belooft het een prominente plek in de Stadsboerderij te geven.