Start verbouwing Scholengemeenschap Marianum Groenlo

GROENLO – Op de eerste schooldag, maandag 24 augustus, voerden enkele medewerkers een ludieke sloophandeling uit om de start van de revitalisering van de gebouwen van Scholengemeenschap Marianum te Groenlo een formeel tintje te geven. Dit gebeurde onder toezicht van directie, medewerkers, genodigden, medewerkers van Marku Bouw en Alferink Installatietechniek.

Met een verwijzing naar de oprichters, de paters Maristen uit Lievelde, voerden de tien “paters” het eerste sloopwerk uit. Met een heuse stormram bestormden de paters het gebouw van 1959.

“De verbouwing van de scholengemeenschap staat al jarenlang op ons verlanglijstje en kent dan ook al een jarenlange voorbereiding” aldus Jan Put, rector van Scholengemeenschap Marianum. “We zijn heel blij met de totale revitalisering, waardoor onze school duurzaam wordt en nog beter aansluit bij het huidige onderwijs en dat van de toekomst”.

In drie fasen zal de komende anderhalf jaar ruim 10.000 m2 vloeroppervlak worden verbouwd. Naast Marianum zal de bibliotheek Oost-Achterhoek in de gebouwen zijn intrek nemen.

Onlangs is de aanbestedingsprocedure afgerond. Marku Bouw bleek de meest geschikte partner voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden. De installatietechnische werkzaamheden worden door Alferink Installatietechniek uitgevoerd.