Beltrum On Stage editie 3


BELTRUM – Zondagavond 6 september is het eindelijkweer zover, Beltrum On Stage editie 3.

In 2005 werd de allereerste Beltrum On Stage georganiseerd, toen nog onder de naam “Vrienden van Beltrum Live” . Destijds zo’n enorm succes dat een 2e editie in het jubileumjaar van Stichting Volksfeest Beltrum in 2010 niet uit kon blijven en in de hele regio allerlei varianten op het thema werden bedacht. Op 6 september is het weer zover, de derde editie van Beltrum On stage.

In oktober van 2014 werden wij benaderd door het SVB aldus Stefan te Loeke, naast Iwan Koster en Arjen Heutinck sinds 2005 de vaste organisator van Beltrum On Stage. Op dat moment hadden Iwan en Arjen echter geen oefenhok beschikbaar, zoals in de voorgaande edities, dus wij hadden er in eerste instantie onze twijfels bij of één en ander realiseerbaar zou zijn. Gelukkig wist het SVB het bestuur van ons oude dorpshuis “de Wanne” zo enthousiast te krijgen om een tweetal ruimtes af te staan voor dit evenement, vult Iwan aan. Zonder deze oefenruimte was er zeker geen 3e editie gekomen. Al sinds januari van dit jaar werken de ruim 60 deelnemers, in de leeftijd van 17 tot midden 60, elke zaterdagavond en donderdagavond aan het repertoire dat op de kermis gebracht gaat worden. Diverse feestjes werden afgezegd en verschillende verjaardagen verzet. Wij hebben ditmaal voor onszelf de lat enorm hoog gelegd merkt Arjen op.
Het repertoire is van erg hoog niveau en enorm breed, van pop tot rock, folk tot metal en hollandstalig tot house. Alles wordt met hetzelfde enthousiasme gespeeld. Omdat wij toch met voornamelijk amateurs van doen hebben, toch de allergrootste charme van Beltrum on Stage, was het natuurlijk een behoorlijke opgave om ons dit lastige repertoire eigen te maken. Vanwege de enorme inzet van de deelnemers mogen we echter wel stellen dat dit meer dan goed gelukt, al zeggen wij hetzelf. Wij denken dat het publiek straks meer dan eens zal vergeten dat er geen professionals op het podium staan. Een enorm mooi aspect van Beltrum On Stage is al het nieuwe talent dat weer is opgestaan sinds 2010. Veel nieuwe, jonge en oude, gezichten die nog nooit op een dergelijk podium hebben gestaan. Soms zou je denken dat je hier in Beltrum door klein Volendam loopt, zo snel ging het met de aanmeldingen.

Nog één generale repetitie en wij zijn er helemaal klaar voor om straks die tent plat te spelen aldus een lachende Stefan.  Waarschijnlijk zullen er nog wel wat zenuwen door de tent gieren hier en daar  maar goed, als het eerste nummer gespeeld is loopt de rest vanzelf.

Willem ter Horst
Dit jaar is er voor het eerst een echte BNN-er aanwezig bij Beltrum On Stage. Willem ter Horst, alias, Wimke van Diene, al 40 jaar de bassist van één van de grootste rockbands van Nederland, speelt mee met Beltrum On Stage. Hij is destijds weliswaar verhuisd naar Aalten, zijn Beltrumse hart tikt nog steeds volop mee merkt Iwan op. Wij waren dan ook blij verrast dat hij zich beschikbaar stelde en weten zeker dat dat in Beltrum en omstreken meerdere mensen met ons zullen zijn. Ook voor zijn fans moet het toch enorm leuk zijn om zeker één van de grootste hits van Normaal, vertolkt te zien worden door hem en een aantal amateurmuzikanten. Natuurlijk draait deze avond niet alleen om Willem, maar het is wel een erg leuke bijkomstigheid.

Beltrum On Stage wordt gehouden in de feesttent van het SVB op het Kermisterrein op 6 september vanaf 20.30 uur.