Over De Top is meer dan alleen een popfestival


LICHTENVOORDE – Op Eerste Pinksterdag, zondag 24 mei, wordt de zesde editie van het Over De Top Festival georganiseerd op het Swite Terrein in Lichtenvoorde. Ook dit jaar wordt er flink uitgepakt met tien vette bands, tien stomende DJ’s, absurde theateracts en knettergek kindervermaak.

Om iedere muziekliefhebber te plezieren is het festival opgedeeld in vier themadorpjes. Bij het Coco Loco podium neemt een felgekleurde favela je mee op wereldreis met exotische muziekgenres als reggae, soul en gipsy. Installeer je in de hangmat met een tropische cocktail of dans de benen uit je lijf op de balkanbeats! In het Hardrock Café kun je even goed al het gruis uit je oren laten blazen door vijf moddervette bands. De ellebogen kunnen vast ingevet worden om eens goed los te gaan op de gladde glamrock van de Rectum Raiders of de explosieve Belgische AC/DC tribute.  In de Jukebox speelt de bezoeker de hoofdrol. Alles draait om het maken van één grote party en alle knetterfoute hits komen voorbij. In Area 5.1 draait het om buitenaardse basslines, spacende grooves en mysterieuze melodieën.  Vijf DJ’s brengen je out of space op techno-, house- en deephouse beats.

Meer dan een popfestival
Het Over De Top Festival is veel meer dan alleen een popfestival. Er is vanalles te zien, te beleven en te proeven dankzij verschillende theater- en kinderacts, attracties, themacafés en eetkraampjes. Het festival heeft speciaal voor kinderen haar eigen valuta; de Over De Top dollar. Met de dollars kunnen kids hun eigen ranja, suikerspin of frietje kopen. Theateracts als Duo Muso, PEER toftheater en Klare Taal zullen met hun fratsen het publiek doen verbazen. Volwassen kunnen zich helemaal uitleven in de caféstraat: meeblèren in de karaokecontainer, inhaken op foute après ski hits in de schlagerhut of een tv stukgooien in het Smijtpaleis.

Over het festival
Het Over De Top Festival vindt plaats op zondag 24 mei (Eerste Pinksterdag) op het Swite Terrein aan de Hendrik Leemreizestraat in Lichtenvoorde. Het festivalterrein is geopend van 12:00 tot 00:00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor slechts €7,50 verkrijgbaar bij Café De Zaak, Tapperij Van Ooijen, Shoeby Fashion in Lichtenvoorde en via www.overdetopfestival.nl. Aan de kassa kosten de kaarten €10,-. Personen onder de 18 jaar hebben ook dit jaar weer gratis toegang tot het festival.