Verse friet op Mañana Mañana

ZIEUWENT/HUMMELO  – Komend weekend introduceert De Timp Evenementenservice uit Zieuwent haar eigen verse friet op Mañana Mañana, gemaakt van aardappelen die in Harreveld zijn verbouwd door Hulshoff Landbouw uit Groenlo.

Aanstaande vrijdag 28 augustus opent in Hummelo, op landgoed Enghuizen, voor de derde maal ‘het meest relaxte festival van Nederland’ Mañana Mañana haar poorten. Dit festival wordt georganiseerd door De Feestfabriek AKG, bekend van de Zwarte Cross. Anders dan op de Zwarte Cross, dat bol staat van actie en spektakel, is Mañana Mañana een festival gericht op genieten in ontspannen tempo. Op Mañana Mañana kan de bezoeker onder andere zijn eigen vis vangen en koffie malen. Voor De Timp is dit dé gelegenheid om haar eigen verse friet te introduceren.

De bezoekers van het driedaagse festival kunnen zelf aardappelen schillen en tot friet snijden, waarna deze verse friet door medewerkers van de Timp bereid wordt. Waar men als klant bij de Timp normaliter binnen een mum van tijd kan genieten van een bakje patat of een verse snack, wordt de bezoeker nu dus uitgedaagd om zelf deel te nemen aan het proces en zijn/haar eigen piepers te jassen.

De verse friet zal bereid worden vanuit Groentainer. Deze geheel zelfvoorzienende verkoopunit is voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘Frituur d’Natuur’, verwijzend naar de zonne-energie die gebruikt wordt om de hergebruikte accu’s in Groentainer op te laden. Tijdens het festival zullen medewerkers van de Timp de bezoekers begeleiden en informeren over het gehele proces.