Volop kinderactiviteiten tijdens Slag om Grolle


Bericht is aangepast

GROENLO – Op vrijdag 23 oktober barst de ‘Slag om Grolle’ weer los. Gedurende drie dagen zal heel Groenlo terug gaan naar de tijd van 1627 en kun je als bezoeker een boordevol programma verwachten. Zo is er ook een speciaal programma voor kinderen waarbij de historie tot leven komt! Harmen en Bregje, twee vrienden uit 1627, nemen de kinderen mee op avontuur. In de gehele binnenstad zijn er kinderactiviteiten en op het Schootsveld kunnen tussen de gevechten met ‘ecthe’ soldaten door de loopgraven bezocht worden.

Met Harmen en Bregje op avontuur
De historie komt tot leven! Kinderen gaan terug in de tijd, terug naar 1627.  De karakters Harmen en Bregje staan centraal. Deze twee vrienden uit 1627 nemen je mee op avontuur, want ook voor de jongste bezoekers van de Slag om Grolle is er van alles te zien en te beleven. Zo zijn Harmen en Bregje in het echt te bewonderen op het Scouting terrein van Groenlo en op het Schootsveld. Bij de Scouting kunnen kinderen zwaarden, lampionnen, kaarsen en sieraden maken. Tevens is er een speurtocht en een survivalparcours en kunnen kinderen zoeken naar een speld in de hooiberg.

Kinderen halen hun hart op in Groenlo, ze zien en beleven hoe het leven er aan toe ging in 1627 en waar kinderen mee speelden in die tijd. Het is niet alleen leuk voor ze maar ook zeer leerzaam. Op het Schootsveld kunnen kinderen zien hoe ‘echte’ soldaten in gevecht zijn. Demonstraties, de loopgraven bezichtigen, opstandjes en schermutselingen tussen de re-enactors van Spaanse en Staatse zijde, allemaal super spannend!

In de binnenstad zijn ook veel kinderactiviteiten georganiseerd. Zo is er op het voorplein van de Oude Calixtus(kerk) een heuze kinderboerderij, wordt er in de kerk voorgelezen en kunnen kinderen geldbuidels maken. Een valkenier geeft demonstraties en vertelt prachtige verhalen over de vogels. Op de Markt kunnen kinderen een brief schrijven met een ganzenveer en deze met een postduif verzenden. Ook kunnen ze daar loden musketkogels gieten.

Steun het goede doel: sport, spel en onderwijs in ontwikkelingslanden
Ook Stichting Chica helpt een handje bij de kinderactiviteiten van de Slag om Grolle. Deze stichting, afkomstig uit buurtdorp Lichtenvoorde, heeft als doel het onderwijs, sport en spel te ondersteunen in ontwikkelingslanden. Belangrijke uitgangspunten zijn: het steunen van de lokale economie, het gebruik van, voor de bevolking, vertrouwde materialen en een goed contact met de partners om er voor te zorgen dat het geld goed en volledig aan de gestelde doelstellingen wordt besteed. Om geld in te zamelen voor hun stichting gaan ze drie dagen aan het werk bij de Slag om Grolle. Kinderen kunnen oud Hollandse spellen doen zoals ringsteken, kogelgooien en klepelhangen. Ook hebben zij twee spelen ontwikkeld waar ouders aan mee kunnen doen: een groot Mikado en een oude vorm van Jenga. Daarnaast vertellen ze oude verhalen, lezen ze voor en kun je er brood bakken. Tegen een vrije gift kun je mee doen aan deze activiteiten en help je kinderen in ontwikelingslanden aan een betere toekomst.

Bij de Slag om Grolle hoef je je niet te vervelen, zowel jong als oud vermaken zich goed! De Slag om Grolle is een perfect evenement voor een leuk dagje uit met de familie. Kijk op www.slagomgrolle.nl voor meer informatie.2 gedachten over “Volop kinderactiviteiten tijdens Slag om Grolle”

  1. Geweldig toch wat leuk dat er zoveel kinderen bij betrokken worden maar niet allemaal toch ? Als u begrijpt wat ik daar precies mee bedoel?
    l

  2. Betrek alle Grollenaren bij dit gebeuren ook voor mensen buiten de gracht dan maak je pas een goeie slag hoe het nu geregeld wordt sluit je
    half Groenlo buiten hoe mooi zou het kunnen zijn al deze mensen verkleedt op straat dat zou pas geweldig zijn en alleen intree heffen bij de slag
    op het schootsveld maar niet in de binnenstad want eerlijk is eerlijk het is in Groenlo dan prachtig om te zien hoe m ooi het is dat olde spul maar
    velen hebben het alleen op plaatjes gezien en kunnen zich daar niks bij voorstellen dus organisatie doe hier wat aan kijk naar het corso in L.voorde daar hebben alle ingezetenen gratis toegang het is van de zotte dat het hier niet zo kan waar een wil is , is een weg.

Reacties zijn gesloten.