S.V.Grol huldigt jubilarissen

GROENLO – Hans Scheinck, de voorzitter van s.v.Grol heeft maandagavond tijdens de Algemene ledenvergadering van de voetbal vereniging een zestal ‘gouden spelden uitgereikt. Deze onderscheidingen zijn voor leden die 50 jaar lid zijn van de Grol.

“Gerrit Oosterholt, een echte Grollenaar en Grol-man. Een voetbaldier met een lange voetbal-loopbaan. Bescheiden buiten het veld maar op de groene mat nadrukkelijk aanwezig. Stevige tackles, flinke bodychecks, een keihard schot, zo maar een paar typeringen van de speelstijl van Gerrit”, vertelde Hans Scheinck.

Wim Roes was maandag precies 50 jaar lid. “Je was penningmeester van de jubileumcommissie Grol 75 jaar. Als secretaris van die commissie kan ik melden dat jij een zeer strenge en betrouwbare penningmeester was. Zo lag jij geweldig dwars voor de jubileumwedstrijd Grol-Ajax waarvoor Ajax f 25.000,- moest ontvangen. Zonder garantstelling door een derde ging het volgens jou niet gebeuren. Die garantstelling kwam uiteindelijk van Auto Mercedes Arink”, aldus Hans.

Paul Overkemping, beleidsambtenaar Sport bij de gemeente Oost Gelre. “Het voetbalspel spelen heeft geen geheimen voor je. Met 14 jaar begon je daar pas mee en met 18 jaar stond je al in het eerste. Daarin speelde je 15 jaar. Pas met 33 jaar ging je lager voetballen, met name in Grol 7. En nog veel later, met 55 jaar, stopte je helemaal met actief voetballen”, vertelde de voorzitter.

Henk Porskamp werd uiteindelijk ook gehuldigd. “Volgens jou had deze huldiging al veel eerder moeten plaatsvinden, jij was al veel langer lid. Maar de bewijzen ontbraken. En bij ons staat in de administratie, lid per 1 juli 1965”, vertelt Hans Scheinck

Hans Koehorst is ook 50 jaar lid van s.v. Grol. “Onze commissiekamer is naar jouw legendarische vader en oud-voorzitter vernoemd. Jouw voetbalcarrière reikte niet verder dan Grol 7 en toen moest je ook nog noodgedwongen stoppen. Na een dubbele beenbreuk maakte de arts via een medisch bevel een eind aan jouw spelersbestaan. Gelukkig ben je de s.v. Grol trouw gebleven als supporter en ondersteunend lid”, aldus Scheinck.

Gerry van Dongeren is een echte Grolman met een lange carrière binnen de s.v. Grol. “Jullie hele gezin is in het verenigingsleven actief. Jouw vrouw Tiny is als vrijwilliger betrokken bij ons Marveld toernooi, jullie ene zoon is lid van het bestuur van de VSVG en betrokken bij Grol 7 en jullie zoon Gijs zet zich in voor toneelvereniging DITO en de Lopersvereniging. Goed voorbeeld doet volgen”, aldus Hans Scheinck.

Johnny Bos en Frans kl. Gunnewiek kregen een ‘Vriendschapsteken’ voor hun inzet bij s.v. Grol.