Wijkvereniging ‘t Hooiland collecteert samen met Oranje Fonds

LICHTENVOORDE – Van 27 april tot en met 2 mei a.s. zal Wijkvereniging ‘t Hooiland samen met het Oranje Fonds collecteren in Oost Gelre. Van het bedrag dat Wijkvereniging ‘t Hooiland ophaalt, krijgen zij zelf de helft. Daarmee hoopt de vereniging een mooie bijdrage op te halen voor activiteiten van ‘KIDSclub ’t Hooiland’ en de renovatie van het beachvolleybalveld bij wijkgebouw de Schoppe. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Gelderland. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

“Iedere laatste zaterdag van de maand en in de schoolvakanties organiseert wijkverenging ’t Hooiland de ‘KIDSclub’. Leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Om deze activiteiten te kunnen bekostigen zijn we de samenwerking aangegaan met ’t Oranjefonds”, aldus bestuurslid Martijn Kolkman. “Daarnaast is het beachvolleybalveld bij wijkgebouw de Schoppe toe aan groot onderhoud. We hopen met de Oranjefonds Collecte een leuke bijdrage voor deze doelen op te kunnen halen”.

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds in het hele land collecteert. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen maken het op iedere plek in Nederland mogelijk dat zóveel mensen zich inzetten voor een ander en de samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Alle geldstromen lopen via het Oranje Fonds, wat zorgt voor maximale garantie en fiscaal voordeel voor donateurs.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.