Wolcorso in Lievelde

LIEVELDE – Ieder jaar in het weekend na Pinksteren vindt het unieke wolcorso plaats in Lievelde. Een twintigtal grote en kleinere wagens trekken dan door de straten. Totaal is dit wel 500 kg wol op wielen! Naast het wolcorso wordt er in dit weekend kermis gehouden, voor jong en oud, met voor ieder wat wils.

Dit jaar gaan de buurtverenigingen Um de Mölle en De Huurne en vriendengroepen Tegendroads en Knudde de strijd met elkaar aan en bouwen alle vier een grote wagen. Ook verschijnen er dit jaar vier themawagens aan de start. Zij bouwen allen een wagen met het thema “de Achterhoek”. De jeugd is dit jaar ook weer goed vertegenwoordigd. Maar liefst veertien groepen kinderen bouwen dit jaar een wagentje.

Programma – voor jong en oud
Op vrijdag 20 mei is de Zonnebloemmiddag, een gezellige middag voor de 75-plussers.
Zaterdag 21 mei komen de basisschoolleerlingen in actie, tijdens de kinderspelen en het jeugdvogelschieten. Aansluitend wordt de kermis geopend en kan iedereen zich vermaken in de attracties, in de feesttent en op het terras.

Op zondag 22 mei trekt het wolcorso door de straten. De bouwers kunnen na maanden zwoegen eindelijk hun creaties laten zien en het publiek zal hier volop van genieten.
Maandag 23 mei staat het vogelschieten op het programma. Zodra het nieuwe koningspaar bekend is, vindt de huldiging plaats en met vertier voor jong en oud wordt het weer een daverend feest!

De aanvang van het wolcorso is op zondag 22 mei om 14.30 uur.
Parkeren en entree zijn gratis.

Voor meer informatie: www.wolcorso.nl