Grol 1 verliest van Rheden 1


Alle hoop is nu gevestigd op de nacompetitie

GROENLO – Afgelopen maandag oftewel op Tweede Pinksterdag rond de klok van vier uur voltrok zich op het sportpark Den Elshof in Groenlo een beeld, dat als onwaardig mag worden aangemerkt voor het grote amateurvoetbalbolwerk S.V. Grol. Grol 1 verloor de laatste competitiewedstrijd in het seizoen 2015-2016 van naaste concurrent Rheden 1 met 2-3 en is dientengevolge veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om handhaving in de tweede klas van de KNVB te kunnen bewerkstelligen.

De teleurstelling op het sportpark aan de Oude Winterswijkseweg was groot, enorm groot. Dit laatste had vooral te maken met het gegeven dat Grol in de 90e minuut nog met 2-1 aan de leiding ging, maar in de blessuretijd en dat in de 92e en 94e minuut met twee tegendoelpunten alsnog het loodje moest leggen tegen de formatie van trainer/coach Ron Olyslager uit Rheden. Hiermee vond er een herhaling plaats van het horrorscenario van enkele weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Hatert. De na afloop van blijdschap hossende selectie van Rheden op het hoofdveld van Den Elshof, die dankzij de overwinning gevrijwaard is gebleven van nacompetitie, deed de echte Grolsupporter pijn aan de ogen.

De spelers van de Grolse hoofdmacht zochten zwaar gedesillusioneerd de kleedkamer op, de trainers- en begeleidingsstaf stond perplex en was tegelijkertijd sprakeloos, trouwe Grolaanhangers kozen ijlings voor de uitgang van het sportpark om zodoende de teleurgestelde menigte te ontvluchten, bestuursleden en andere functionarissen dronken in de altijd gastvrije bestuurskamer samen met de gasten van de tegenpartij uit Rheden een zuur, bijzonder zuur biertje en vroegen zich af: Hoe nu verder?

In de nacompetitie hoeft Grol pas in de tweede ronde in actie te komen. Vast staat dat de dan hopelijk mentaal weer helemaal opgekrikte formatie van trainer/coach Jeroen Burghout het in twee wedstrijden (thuis en uit en dat op zondag 29 mei en zondag 5 juni) moet opnemen tegen de winnaar van het duel DIO ’30 uit Druten tegen SC Varsseveld oftewel twee runner-ups uit de derde klas KNVB. Degene die deze tweekamp winnend afsluit, blijft of wordt tweedeklasser!

Bij Grol ontbrak naast de langdurig geblesseerde Thomas Porskamp centrale middenvelder en spelverdeler Lennard Walterbos vanwege een blessure. Met Mart Zieverink en Mathijs Warnar als belangrijkste spitsen probeerde men furieus van start te gaan. Maar reeds in de eerste minuut van de wedstrijd wist goalie Max de Vries een tegendoelpunt te voorkomen. Mede door de druk en de daarbij gepaard gaande wedstrijdspanning aan beide kanten, liepen de gemoederen soms hoog op. Dit was reeds in de derde minuut het geval toen Johan Houben ter hoogte van de middenlijn een onnodige overtreding maakte, hetgeen hem een gele kaart opleverde. In het resterende wedstrijdverloop liepen ook Mart Willemsen en Michel Kamphuis tegen een gele kaart op. Dit betekent dat Houben en Willemsen er in de eerste nacompetitiewedstrijd niet bij zullen zijn. Michel Kamphuis was afgelopen maandag één van de betere spelers op het veld. Hij was het ook, die na circa 14 minuten spelen op karakter en techniek doorbrak over links om vervolgens een beauty van een voorzet af te leveren, die door Mart Zieverink perfect werd ingekopt: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was Rheden de bovenliggende partij en sloop bij Grol de angst wederom in de ploeg. Dit laatste was vooral waar te nemen in het telkenmale terug rennen in de eigen verdediging en het mede daardoor chaotische veldspel. Rheden kwam mede daardoor in de 70e minuut op gelijke hoogte, maar twee minuten later zorgde Kai Ordelmans met een fraaie kopbal uit een vrije trap van Wouter Pillen voor de 2-1 voorsprong. Zoals gezegd, ging het in de blessuretijd van de wedstrijd helemaal mis. Het was Ramon van ’t Veld, ook de maker van het eerste doelpunt, die de formatie uit Rheden de tweede en derde treffer bezorgde.
Grol was verslagen en is nu veroordeeld tot de nacompetitie. Het is aan de spelers, de trainers- en begeleidingsstaf en zeker ook de Grolsupporters om alle krachten te bundelen en daarbij alle positieve en tevens ondersteunende registers open te trekken, zodat het seizoen 2015-2016 alsnog met het behoud van de tweede klasse KNVB kan worden afgesloten.

grol-eindstand