Zieuwent beschikt over deelauto

ZIEUWENT – Zieuwent beschikt vanaf vandaag (lees vrijdag 9 september) over een elektrische deelauto. Met de Volkswagen E-Up van MobielGedeeld hebben de inwoners beschikking over een volledig elektrische deelauto! Speciaal voor deze deelauto is er afgelopen week een dubbele laadpaal geplaatst op het dorpsplein van het Achterhoekse dorp.

MobielGedeeld: voor mensen met én zonder rijbewijs
Iedereen kan lid worden van MobielGedeeld. Ook mensen die niet zelf een auto kunnen besturen. Zij worden gereden door vrienden, familie of vrijwilligers uit de buurt of de omgeving. Daarnaast is MobielGedeeld een goed alternatief voor de tweede auto of een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Geschikt dus voor jong en oud! Bovendien biedt het kwetsbare groepen toegang tot betaalbare deur-tot-deur mobiliteit.

Hoe werkt MobielGedeeld?
MobielGedeeld werkt met een lidmaatschap. Iedereen kan lid worden. Ook mensen die niet zelf een auto kunnen besturen. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden. Leden krijgen een persoonlijk pasje. Heb je de auto nodig, dan kun je hem reserveren. Dat kan via een online agenda (via smartphone, tablet of computer).

Gedeelde kosten
Aan het lidmaatschap zelf zijn geen kosten verbonden. Je betaalt voor het gebruik van de auto. De all-in ritprijzen zijn tijdens de pilot: € 1,10 per uur en € 0,20 per kilometer. Daarmee wordt dat ritje naar de markt in Doetinchem of naar het ziekenhuis in Winterswijk ineens heel betaalbaar. Als je met meerdere passagiers rijdt, deel je de ritprijs met de andere passagiers (split billing). Een vrijwillig bestuurder betaalt uiteraard niet mee.

Inschrijven kan via www.mobielgedeeld.nl/inschrijven
Vroege inschrijvers krijgen de eerste € 7,50 aan ritkosten gesponsord door de Provincie Gelderland.

Gratis proefperiode van tot 23 september
Na inschrijving kunnen deelnemers de deelauto van 9 tot 23 september helemaal gratis gebruiken en proberen.

Het initiatief voor de deelauto komt van Zonnig Zieuwent, MobielGedeeld en Zieuwents Belang. Dankzij een eenmalige bijdrage van de gemeente Oost Gelre