Zwemmen door de gracht altijd spannend


GROENLO – Meedoen aan de Vrije Slag door Grolle, blijft een spannende zwemtocht. Tussen planten door en over de diepe stukken en onder bruggen door: er zit een dosis avontuur in, aldus een paar deelnemers.

De vierde zwemtocht door de Grolse gracht voltrok zich onder bewolkt weer met een buitentemperatuur van 18 graden Celsius. Er deden 96 deelnemers mee. Ivo Nijhuis uit Utrecht won de langste afstand van 4600 meter. Dit zijn twee rondes zwemmen door de Grolse gracht. Het water is ‘brandschoon’ en veilig , zo vertelde Arno van Wees van de organisatie: geen blauwalg te bekennen. Wel of geen blauwalg in de gracht en de uitslagen van de testen voor de zwemkwaliteit zijn in de laatste dagen voor het evenement elke keer weer spannend. “Tot nu toe is het altijd goed gegaan, maar je kan beter wat vroeger in het seizoen dit zwemevenement houden. Dan is het risico nihil.”

De organisatie overweegt de Vrije Slag door Grolle voor volgend jaar een paar weken te vervroegen. Dat houdt in dat het avondevenement Dancing in the Street, meeverhuist naar een vroegere datum. “We delen in materiaalgebruik, de pre en de mensen. We gaan het in goed overleg met elkaar verplaatsen. Welke zaterdag het wordt, weten we nog niet. We willen andere evenementen niet in de weg zitten.”

Tijdens de Vrije Slag door Grolle zijn er verschillende zwemafstanden: 350 meter voor de kinderen; een halve ronde van 1500 meter, een hele ronde van 2300 meter en twee rondes door de gracht: 4600 meter.