Home » Megchelen » Bijzondere Open Monumentendag op Huis Landfort

Bijzondere Open Monumentendag op Huis Landfort

2972

MEGCHELEN – Op zaterdag 9 september 2023 nodigt stichting Erfgoed Landfort (sEL) bezoekers uit voor een unieke Open Monumentendag. Ter ere van het landelijke thema immaterieel erfgoed werkt sEL samen met re-enactment-groep The Meryton Society. Huis Landfort zal op deze dag het decor vormen voor historische taferelen, met figuranten uitgedost als de Engelse elite van rond 1800.

In het kader van het thema zullen 20 tot 25 deelnemers in kleding uit de periode 1800-1825 aanwezig zijn, samen met een jachtgroep, een tuinbaas in 19e-eeuwse kleding en dansdemonstraties. Tevens brengt de gemeente Oude IJsselstreek een speciale monumentenkrant uit, vol boeiende verhalen.

De Nederlandse Tuinenstichting heeft deze dag bovendien bestempeld als landelijke Open Moestuindag. De moestuin van Huis Landfort zal er extra uitnodigend uitzien. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 17.00 uur en kunnen genieten van een rondleiding in het landhuis, waarbij een zeldzaam hete luchtverwarmingssysteem uit 1825 te zien is.

Tickets zijn online verkrijgbaar met een gereduceerd tarief voor de rondleiding, park en moestuin. Huis Landfort is enkel te voet of per fiets bereikbaar, met speciale parkeervoorzieningen voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking.

Voor een voorproefje kan men de afleveringen van het tv-programma Binnenste Buiten bekijken, die Huis Landfort belichten. Deze uitzendingen worden vertoond op NPO2 op 23 en 29 augustus om 19u10.

Open Monumentendag, georganiseerd door Nederland Monumentenland, trekt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen bezoekers. Het doel is om het Nederlandse cultureel erfgoed onder de aandacht te brengen en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Voor aanvullende informatie over de toegankelijkheid van Huis Landfort en overige bezoekmogelijkheden zie website www.erfgoedlandfort.nl/bezoeken